- Berichten
- 195
Zaterdagavond weer even culinair gedaan.
Gevulde courgette en gevulde puntpaprika. Groentemix en kidneybonen, afgetopt met strooikaas en even lekker op de WGA.
Was erg lekker! Nu tijd om dit verder uit te bouwen. Volgende keer maak ik het op de OTP57, dan kan ik de paprika en/of courgette even "leeg" voorgrillen voor een betere bite, en de groente in bakjes bereiden. Mogen ook nog wel wat kruiden doorheen.
Maar al met al weer een goede basis gezet voor een lekker dinertje!
Oja; Voor wie hierbij meteen "vega" kriebels krijgt; Heb ook nog moinkballs gemaakt voor erbij
EDIT:
Voor het nageslacht nog even een volledige recept;
Paprika
In de lengte doorsnijden en zaadlijsten en steel verwijderen.
Voorgrillen aan beide kanten; Deels direct (grillmarks) deels indirect.
Courgette
In de lengte doorsnijden en leegsnijden/lepelen.
Vruchtvlees in stukjes snijden en bij vulling leggen.
Vulling
Groente naar keuze (of in het makkelijke geval een melange uit blik)
Verwarmen in folie-bakje en kruiden naar smaak toevoegen.
Na verwarmen in de paprika of courgette lepelen.
Bestrooien met kaassnippers en nog even verder afgrillen tot de kaas gesmolten is.
Serveren met bijv. gebakken aardappeltjes en een vleesgerecht.
Gevulde courgette en gevulde puntpaprika. Groentemix en kidneybonen, afgetopt met strooikaas en even lekker op de WGA.
Was erg lekker! Nu tijd om dit verder uit te bouwen. Volgende keer maak ik het op de OTP57, dan kan ik de paprika en/of courgette even "leeg" voorgrillen voor een betere bite, en de groente in bakjes bereiden. Mogen ook nog wel wat kruiden doorheen.
Maar al met al weer een goede basis gezet voor een lekker dinertje!
Oja; Voor wie hierbij meteen "vega" kriebels krijgt; Heb ook nog moinkballs gemaakt voor erbij


EDIT:
Voor het nageslacht nog even een volledige recept;
Paprika
In de lengte doorsnijden en zaadlijsten en steel verwijderen.
Voorgrillen aan beide kanten; Deels direct (grillmarks) deels indirect.
Courgette
In de lengte doorsnijden en leegsnijden/lepelen.
Vruchtvlees in stukjes snijden en bij vulling leggen.
Vulling
Groente naar keuze (of in het makkelijke geval een melange uit blik)
Verwarmen in folie-bakje en kruiden naar smaak toevoegen.
Na verwarmen in de paprika of courgette lepelen.
Bestrooien met kaassnippers en nog even verder afgrillen tot de kaas gesmolten is.
Serveren met bijv. gebakken aardappeltjes en een vleesgerecht.