BasBQ
Beef en Steak

Gevulde kipfilet met ontbijtspek

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.108
Hoi BBQ-collega's,

Van het weekendeens een lekker kipfileetje gemaakt.

Eerst een pekel gemaakt van 1 liter water met 25gr zout, 25gr gemalen venkelzaad, 4 kleingesneden teentjes knoflook, 5gr kerriepoeder
Nadat deze afgekoeld was de kipfileetjes er voor 2 uur in.

Hierna kipfileetjes afgespoeld en drooggedept. Vervolgens een beetje opengesneden en gevuld met geitenkaas, spaans pepertje in stukjes. Daarna ingesmeerd in een marinade van gedroogde koriander, bbq-saus en wat ketjap manis. Het geheel omwikkeld met ontbijtspek en "gespiesd" met citroengras.
Vervolgens het geheel een nachtje in de koelkast.

Gisteren op de bbq, een uurtje bij ca 200gr en een blokje rookhout toegevoegd, tot een kern van 74gr.

De pic's:

















Wat vonden we ervan:
Heerlijk!!!
Onze dochter was niet helemaal weg van de geitenkaas, maar de basis van het "idee" is wel erg geslaagd.
Volgende keer met een andere vulling.

Dank voor het kijken.

Rick
 
Dat ziet er goed uit. Dat lust ik wel!

Verstuurd vanaf mijn XT1635-02 met Tapatalk

 
Deze sla ik op
Is lekker voor op de camping

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Ooh die lijkt mij lekker! Ga ik ook is proberen.
 
Nice chickie..
 
Mooi recept hoor. Ik zie een fotomomentje

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Ziet er lekker uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan