- Berichten
- 10.082
Hoi BBQ-collega's,
Van het weekendeens een lekker kipfileetje gemaakt.
Eerst een pekel gemaakt van 1 liter water met 25gr zout, 25gr gemalen venkelzaad, 4 kleingesneden teentjes knoflook, 5gr kerriepoeder
Nadat deze afgekoeld was de kipfileetjes er voor 2 uur in.
Hierna kipfileetjes afgespoeld en drooggedept. Vervolgens een beetje opengesneden en gevuld met geitenkaas, spaans pepertje in stukjes. Daarna ingesmeerd in een marinade van gedroogde koriander, bbq-saus en wat ketjap manis. Het geheel omwikkeld met ontbijtspek en "gespiesd" met citroengras.
Vervolgens het geheel een nachtje in de koelkast.
Gisteren op de bbq, een uurtje bij ca 200gr en een blokje rookhout toegevoegd, tot een kern van 74gr.
De pic's:








Wat vonden we ervan:
Heerlijk!!!
Onze dochter was niet helemaal weg van de geitenkaas, maar de basis van het "idee" is wel erg geslaagd.
Volgende keer met een andere vulling.
Dank voor het kijken.
Rick
Van het weekendeens een lekker kipfileetje gemaakt.
Eerst een pekel gemaakt van 1 liter water met 25gr zout, 25gr gemalen venkelzaad, 4 kleingesneden teentjes knoflook, 5gr kerriepoeder
Nadat deze afgekoeld was de kipfileetjes er voor 2 uur in.
Hierna kipfileetjes afgespoeld en drooggedept. Vervolgens een beetje opengesneden en gevuld met geitenkaas, spaans pepertje in stukjes. Daarna ingesmeerd in een marinade van gedroogde koriander, bbq-saus en wat ketjap manis. Het geheel omwikkeld met ontbijtspek en "gespiesd" met citroengras.
Vervolgens het geheel een nachtje in de koelkast.
Gisteren op de bbq, een uurtje bij ca 200gr en een blokje rookhout toegevoegd, tot een kern van 74gr.
De pic's:








Wat vonden we ervan:
Heerlijk!!!
Onze dochter was niet helemaal weg van de geitenkaas, maar de basis van het "idee" is wel erg geslaagd.
Volgende keer met een andere vulling.
Dank voor het kijken.
Rick