- Berichten
- 5.292
Dit jaar eens gek doen met kerst (nog gekker dan normaal). 2 weken geleden de kalkoen besteld, reeds ontbeend en gevuld. Alleen een kwestie van klaar maken dus.
Ik was oorspronkelijk van plan er zelf 1 te pekelen en klaar te maken, maar kwam deze tegen. (Boersenboers.nl)
De copas kalkoen schijnt de wagyu / iberico van de kalkoenen te zijnen ondanks dat ik ze wel erg prijzig vond, wilde ik het gewoon een keer meemaken. Tja en dan is kerst een mooi excuus...
Afgelopen dinsdag kwam hij binnen...
Box in box
4.47kg. Hij is al ontbeend, op de vleugels en pootjes na, en vervolgens gevuld met o.a. kastanjechampignons en weet ik veel wat nog meer. Zit een laksausje bij en een kernthermometer. (Geen rreclame, maar ik kan me voorstellen dat mensen graag de details weten.)
Hij is nu uit de koelkast op temperatuur aan het komen, straks verder.... Nu eens kijken of ik me ei aan de praat krijg voor zijn eerste run, en voor de kalkoen de laatste run
Owja: twee sausjes mee besteld, cranberry voor bij het eten, en de abrikozen saus voor de dag erna. Het schijnt traditie te zijn de volgende dag sandwiches te maken van de overgebleven restjes, waarbij de abrikozen saus met mayonaise wordt gemengd om dit samen met de koude kalkoen op brood te eten.
Ik was oorspronkelijk van plan er zelf 1 te pekelen en klaar te maken, maar kwam deze tegen. (Boersenboers.nl)
De copas kalkoen schijnt de wagyu / iberico van de kalkoenen te zijnen ondanks dat ik ze wel erg prijzig vond, wilde ik het gewoon een keer meemaken. Tja en dan is kerst een mooi excuus...

Afgelopen dinsdag kwam hij binnen...

Box in box

4.47kg. Hij is al ontbeend, op de vleugels en pootjes na, en vervolgens gevuld met o.a. kastanjechampignons en weet ik veel wat nog meer. Zit een laksausje bij en een kernthermometer. (Geen rreclame, maar ik kan me voorstellen dat mensen graag de details weten.)
Hij is nu uit de koelkast op temperatuur aan het komen, straks verder.... Nu eens kijken of ik me ei aan de praat krijg voor zijn eerste run, en voor de kalkoen de laatste run

Owja: twee sausjes mee besteld, cranberry voor bij het eten, en de abrikozen saus voor de dag erna. Het schijnt traditie te zijn de volgende dag sandwiches te maken van de overgebleven restjes, waarbij de abrikozen saus met mayonaise wordt gemengd om dit samen met de koude kalkoen op brood te eten.
