BasBQ
Beef en Steak

Gevuld vlechtbrood

 
 
 
 
 

Boldeagle

Gerijpt
Berichten
4.066
Aangezien Brood deze maand wat extra aandacht krijgt, heb ik wat inspiratie gekregen en een gevuld vlechtbrood in elkaar geknutseld
Als basis voor het deeg heb ik het broodrol recept gebruikt.
Na het gisten en kneden in 3 stukken verdeeld en deze apart gevuld en gerold.
1 met kaas ui en knoflook
DSC02041_DxO.jpg

1 met ham
DSC02043_DxO.jpg

1 met salami
DSC02045_DxO.jpg

Totaal 3 rollen/vlechten samengesteld
DSC02040_DxO.jpg

Deze tot een vlecht samengevoegd en ingesmeerd met een laagje eggwash en op de BBQ gelegd
DSC02061_DxO.jpg

Na ongeveer een half uurtje op 200 graden ziet het er zo uit
DSC02064_DxO.jpg


Wat vonden we er van, kan wat meer zout en of kruiden gebruiken maar was al met al erg lekker

Groeten,

Mike
 
Ziet er erg mooi uit! En in brood zit standaard 2% zout ten opzichte van het meel, dus dan kun je uitrekenen of je er genoeg in had zitten.
 
Das nog eens een mooi broodje. Leuk idee.
 
lekker broodje
 
Mooi brood geworden, tapanade..... heerlijke fles witt wijn en genieten maar  :)
 
nu ook het hele artikel hier gelezen nadat ik eerst alleen de foto voor de wedstrijd zag en... idd eentje gevuld met salami  ;)
 
RedFox zei:
nu ook het hele artikel hier gelezen nadat ik eerst alleen de foto voor de wedstrijd zag en... idd eentje gevuld met salami  ;)

;) ik dacht al, daar komt hij wel achter. Grappig!
 
Da's een knap broodje
 
Ziet er leuk en lekker uit weer iets voor op m'n lijstje bedankt
 
Hoi,

hoe zit het dan met rookvorming vs smaak? Zorgen de briketten voor een minimum aan rook?
 
Leuk idee. Ziet er erg lekker uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan