BasBQ
Beef en Steak

Gevuld Varkenshaasje met pecorino, honingmostersaus en cashewcrust

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.094
Beste bbq collega's

Een tijdje geleden overheerlijke varkenshaasjes gemaakt.
Vanwege een flinke griep die maar niet wil ophouden ben ik er tot nu nog niet aan toegekomen om deze met jullie te delen.

Voor de 3 varkenshaasjes heb ik diverse ingrediënten gebruikt:
peterselie
bieslook
pecorino
avocadopitten-zout (voor recept, zie elders op dit forum)
spek/bacon
honing en mosterd
cashew nootjes

20230107_101038.jpg


Eerst wat verse peterselie en bieslook klein gesneden en lekker wat pecorino geraspt.
Deze ingrediënten met elkaar gemengd

20230107_101411.jpg


Vervolgens de varkenshaasjes gevlinderd en bestrooid met het avocadopitten-zout
Daarna het pecorino-kruidenmengsel erop

20230107_101828.jpg


20230107_102043.jpg


Vervolgens de varkenshaasjes weer dichtvouwen en omwikkelen met spek/bacon. Daarna mogen ze lekker garen op de wga met een blokje rookhout

20230107_103845.jpg



20230107_165830.jpg


Ondertussen honing-mosterd sausje gemaakt. Gewoon gelijke delen honing en mosterd mengen. Ik had nog wat bieslook over, dus dat mocht erbij

20230107_131420.jpg


En na ongeveer 3 kwartier waren ze klaar

20230107_180516.jpg


20230107_180735.jpg


De varkenshaasjes besprenkeld met de honingmosterd saus, daarna wat gecrushte cashewnoten erop en, hop.... op het bordje

20230107_180956.jpg


Erg leuk om met wat eenvoudige ingrediënten zoiets lekkers op tafel te kunnen zetten.
Het was weer erg lekker.

Dank voor het kijken
Rick
 
Laatst bewerkt:
Dat ziet er erg lekker uit Rick!

Heb je er bewust voor gekozen om niet gepekelde varkenshaas te gebruiken?
 
Rick,ik hoop dat je snel op gaat knappen.
Met deze porky haasjes zal dat zeker gaan lukken.
 
Dat ziet er erg lekker uit Rick!

Heb je er bewust voor gekozen om niet gepekelde varkenshaas te gebruiken?
Thnx

Zeker. Pekelen en/of zouten doe ik liever zelf.
Dan weet ik zeker dat het niet te zout wordt. Wij vinden vaak voorgezouten producten te zout.
En met het toevoegen van kaas en spek wordt het alleen maar zouter.
Kortom, zo hou ik het in de hand
 
Rick,ik hoop dat je snel op gaat knappen.
Met deze porky haasjes zal dat zeker gaan lukken.
Thnx Peter.
Nu gelukkig alleen nog flink verkouden.
Maar ik zal niet de enige zijn..... Het heerst behoorlijk en dan moet carnaval nog beginnen :oops:
 
Dat ziet er geweldig uit. Leuk dat je het op de WGA hebt gemaakt.
 
Ziet er heerlijk uit, maar bedoel je niet cashewnoten ipv pecannoten? Die WGA staat ook nog op mijn verlanglijstje 🙈.
 
lekker, weer een voor op de to do lijst.
 
Terug
Bovenaan Onderaan