- Berichten
- 3.169
Haha ja, jullie dachten zeker: die kerel komt dag 1 met een Frans gerecht? Nee hoor, ook hier moeten we nog bedenken wat we gaan maken.. 
De vrouw zei; deze curry kan denk ik wel gemaakt worden op de egg. En zo geschiedde..
De geurige pompoencurry van Jamie Oliver's Samen Eten boek. Een recept voor 6 personen (spoiler, ik, vriendin en zoon van 2,5 hadden het met gemak op) waar de pompoen eerst geroosterd wordt in de oven om vervolgens de curry te maken in een pan.. En aan 't eind de pompoen er weer bij. Ik zeg, de DO komt van zolder, Lets go!
De pompoen mocht volgens het recept in blokjes op 180 graden 1 uur in de oven.. Die tijd had ik niet dus heb er schijven van gesneden. Onder toeziend oog van de kinderen, blijft toch hangen die fotowedstrijd.
De pompoen op het hoge rooster op direct vuur een zet gegeven..
Dat ging best hard! Mikte op 180 graden maar dat was heet genoeg zo direct.
Toch even snel Eggspander eruit, half moon conveggtor eronder en een safe zone is gemaakt!
Ondertussen de mise en place op de keuken gezet. In de dutch oven vinden wij een ui, gember, knoflook, karwijzaad (had fenegriek moeten zijn), komijn poeder en currymadras van dhr boer.
Helaas geen foto's van de pompoen hoe die eraf kwam maar de dutch oven van weber past in de Eggspander hoor! Zat het me al af te vragen sinds ik 'm heb.. Hij hangt wel diep erin zo..
Bovenstaand in droge toestand in de dutch oven om zo de kruiden echt een kans te geven. Daarna tomaten en ananas toegevoegd
Weer een minuutje of 10 meegegeven en toen mocht alles in de blender..
en vervolgens ook kokosmelk (light) erbij in en blenden maar.
En dit alles weer terug in de pan, buiten.
Vervolgens een blik kikkererwten met sap/water en al erbij in.
Weer flink aan de kook en wachten tot het een mooie gebonden saus werd.
Toen dat er was 2 mooie zelf gekochte Naanbroden afgrillen terwijl de curry het heetste eraf kon gooien.
En binnen de pompoen weer in de curry gegooid.
En opscheppen maar, Naanbrood voor ons, zoonlief at de curry met rijst.
Heerlijk gegeten!
Leerpuntjes; eerder beginnen hoeft die pompoen niet zo gehaast. Schil van de fles pompoen toch eraf de volgende keer, was het minst lekkere om op te kauwen in de curry.
Groetjes!

De vrouw zei; deze curry kan denk ik wel gemaakt worden op de egg. En zo geschiedde..
De geurige pompoencurry van Jamie Oliver's Samen Eten boek. Een recept voor 6 personen (spoiler, ik, vriendin en zoon van 2,5 hadden het met gemak op) waar de pompoen eerst geroosterd wordt in de oven om vervolgens de curry te maken in een pan.. En aan 't eind de pompoen er weer bij. Ik zeg, de DO komt van zolder, Lets go!
De pompoen mocht volgens het recept in blokjes op 180 graden 1 uur in de oven.. Die tijd had ik niet dus heb er schijven van gesneden. Onder toeziend oog van de kinderen, blijft toch hangen die fotowedstrijd.
De pompoen op het hoge rooster op direct vuur een zet gegeven..
Dat ging best hard! Mikte op 180 graden maar dat was heet genoeg zo direct.
Toch even snel Eggspander eruit, half moon conveggtor eronder en een safe zone is gemaakt!
Ondertussen de mise en place op de keuken gezet. In de dutch oven vinden wij een ui, gember, knoflook, karwijzaad (had fenegriek moeten zijn), komijn poeder en currymadras van dhr boer.
Helaas geen foto's van de pompoen hoe die eraf kwam maar de dutch oven van weber past in de Eggspander hoor! Zat het me al af te vragen sinds ik 'm heb.. Hij hangt wel diep erin zo..
Bovenstaand in droge toestand in de dutch oven om zo de kruiden echt een kans te geven. Daarna tomaten en ananas toegevoegd
Weer een minuutje of 10 meegegeven en toen mocht alles in de blender..
en vervolgens ook kokosmelk (light) erbij in en blenden maar.
En dit alles weer terug in de pan, buiten.
Vervolgens een blik kikkererwten met sap/water en al erbij in.
Weer flink aan de kook en wachten tot het een mooie gebonden saus werd.
Toen dat er was 2 mooie zelf gekochte Naanbroden afgrillen terwijl de curry het heetste eraf kon gooien.
En binnen de pompoen weer in de curry gegooid.
En opscheppen maar, Naanbrood voor ons, zoonlief at de curry met rijst.
Heerlijk gegeten!
Leerpuntjes; eerder beginnen hoeft die pompoen niet zo gehaast. Schil van de fles pompoen toch eraf de volgende keer, was het minst lekkere om op te kauwen in de curry.
Groetjes!