
Geinspireerd door het tijdschrift Barbeque gekregen bij de webwinkel Vuur en rook in de bonusreclame van de Albert Heijn hebben we vanavond "gestapelde speklapjes" gemaakt.
Het is ook voor de portemonnee een fijn recept!

Nodig:
-5 a la minute speklapjes of 3 gewone. (ongeveer 350 gram)
-mosterd
-peper en zout
-een paar takjes salie
-paneermeel
-bindtouw

Stapel de speklapjes met ertussen mosterd, zout en peper en salieblaadjes (salie overheerst niet dus je kunt er veel van gebruiken).
Bind alles voorzichtig met bindtouw bij elkaar.
Bestrijk de buitenkant met mosterd en rol alles door de paneermeel.

Grill indirect op ongeveer 150 graden en zorg voor een kerntemperatuur rond de 75 graden.
Ik heb er nog wat kersenhout bij gedaan voor een zoet tintje.
Evt nog even heet nagrillen. Bij mij was dat niet nodig omdat ik mijn temperatuur pas laat naar beneden kreeg. Het lot van een klein ei.....

Gegeten met een frisse tomatensalade en in eendenvet gebakken aardappeltjes.
Er bij een lekkere (iets houtgerijpte) medoc.