Na eerst twee wat simpelere gerechten te hebben gemaakt, had ik me voorgenomen om gisteren de pulled pork te gaan maken op de wedstrijd pp methode.
Helaas geen injector op tijd kunnen vinden (Makro en Sligro beiden niet in assortiment) dus dan maar iets steviger in de rub.
Vrijdag 23:30
Uit de vacuum, drooggedept en in de Magic Dust rub gezet.
Ingewikkeld in folie en terug in de koelkast...

Zaterdag 8:00
De BBQ klaargemaakt voor gebruik. (Minion Methode)
kolenstarter voor 15 kooltjes vond ik overigens geen succes. Volgende keer met kleiner blik.

Intussen ook de Weber appelchunks erop en gaan (lees: roken) met die banaan. Op naar de 121C.
(De open ramen van de buren vanwege het warme weer had ik even geen rekening mee gehouden. Ze dachten dat er brand was. Omdat het mijn verjaardag was heb ik ze maar uitgenodigd om het resultaat van de rook te komen proeven later)

8:30 Start (kern)temperatuur van de procureur. Ingesteld op 74C.

13:00 En ja hoor, het is bijna zover.
13:15 is de temp van 74C bereikt en ziet de procureur er zo uit. Wat een heerlijke geur!

Als glaze de Mississippi Barbeque Saus gebruikt, en 2 uurtjes terug het rooster op.

15:15 Omdat de temperatuur hard aan het dalen was, beetje met de ventilatieschuiven aan het spelen geweest en wat kolen toegevoegd. Lastig momentje even.
Daardoor ik de bark denk ik niet zo donker geworden als verwacht, maar was voor mij meer dan acceptabel.

Omdat de kerntemperatuur na 2 uur op 79C stond, toch maar besloten om in de folie te gaan pakken i.p.v. nog even te laten liggen voor een donkerdere bark.

16:30 Uiteindelijk de "magische" kerntemp van 88C bereikt. Looking good! 8)
Uit de alufolie gehaald en het vocht bewaard.
Opnieuw ingepakt in de alufolie en ruim een uur laten rusten.

17:45 Uitpakken en "pullen" maar. Boterzacht, heerlijk gekruid en niet droog.
Na alles gepulled te hebben de eindsaus (bestaande uit het bewaarde vocht, de eerder genoemde bbq saus en nog een beetje restant van de Magic Dust) toegevoegd en vermengt.

18:00 Het eindresultaat. Bij de frietjes.
(Had er ook nog coleslaw bij willen doen, maar hadden nog voldoende sla over van de dag ervoor.)

Ga zo meteen naar de Makro om paar procureurs (aanbieding) in te slaan.
(meteen ook maar de picanha en jodenhaasjes meenemen. Je weet maar nooit...
)
Helaas geen injector op tijd kunnen vinden (Makro en Sligro beiden niet in assortiment) dus dan maar iets steviger in de rub.
Vrijdag 23:30
Uit de vacuum, drooggedept en in de Magic Dust rub gezet.
Ingewikkeld in folie en terug in de koelkast...


Zaterdag 8:00
De BBQ klaargemaakt voor gebruik. (Minion Methode)
kolenstarter voor 15 kooltjes vond ik overigens geen succes. Volgende keer met kleiner blik.

Intussen ook de Weber appelchunks erop en gaan (lees: roken) met die banaan. Op naar de 121C.
(De open ramen van de buren vanwege het warme weer had ik even geen rekening mee gehouden. Ze dachten dat er brand was. Omdat het mijn verjaardag was heb ik ze maar uitgenodigd om het resultaat van de rook te komen proeven later)


8:30 Start (kern)temperatuur van de procureur. Ingesteld op 74C.

13:00 En ja hoor, het is bijna zover.
13:15 is de temp van 74C bereikt en ziet de procureur er zo uit. Wat een heerlijke geur!


Als glaze de Mississippi Barbeque Saus gebruikt, en 2 uurtjes terug het rooster op.

15:15 Omdat de temperatuur hard aan het dalen was, beetje met de ventilatieschuiven aan het spelen geweest en wat kolen toegevoegd. Lastig momentje even.
Daardoor ik de bark denk ik niet zo donker geworden als verwacht, maar was voor mij meer dan acceptabel.

Omdat de kerntemperatuur na 2 uur op 79C stond, toch maar besloten om in de folie te gaan pakken i.p.v. nog even te laten liggen voor een donkerdere bark.

16:30 Uiteindelijk de "magische" kerntemp van 88C bereikt. Looking good! 8)
Uit de alufolie gehaald en het vocht bewaard.
Opnieuw ingepakt in de alufolie en ruim een uur laten rusten.

17:45 Uitpakken en "pullen" maar. Boterzacht, heerlijk gekruid en niet droog.
Na alles gepulled te hebben de eindsaus (bestaande uit het bewaarde vocht, de eerder genoemde bbq saus en nog een beetje restant van de Magic Dust) toegevoegd en vermengt.

18:00 Het eindresultaat. Bij de frietjes.
(Had er ook nog coleslaw bij willen doen, maar hadden nog voldoende sla over van de dag ervoor.)

Ga zo meteen naar de Makro om paar procureurs (aanbieding) in te slaan.
(meteen ook maar de picanha en jodenhaasjes meenemen. Je weet maar nooit...
