- Berichten
- 2.745
Ben niet zo’n soepman maar dit leek mij wel lekker (voorstel van Corina
)
Ben eerst begonnen om groentebouillon te maken op de joystove.
Winterpeen,bleekselderij ,rode ui, ui laurier ,kruidnagel ,foeli en olijfolie de groentes en ui in stukken gesneden alles in de Do gesmeten en water erbij en dit op de joystove gezet en aan de kook gebracht en laten koken af en toe wat water bij vullen.
Dit 4 uurtjes laten koken en dan de groente bouillon door een vergiet .
Ondertussen de paprika even zwart blakeren op de bbq en dan in een ziplock zak gedaan voor een kwartier dan kon ik de velletjes er mooie afhalen.
En de paprika in grote stukken gesneden.
Nu een ui gesnipperd en 2 knoflookteentjes door de knoflookpers heen gedrukt.
2 tomaten ook in stukken gesneden.
De ui en knoflook even in een beetje olie aanbakken dan de paprika en tomaat erbij deze ook even meebakken .
Dan de bouillon erbij en dit een tijdje laten sudderen.
De soep met een staafmixer gepureerd crème fraiche er door heen een beetje pezo erbij .
Dan een paar garnalen wat pezo en paprikapoeder erover en dan in wat olie bakken ik maak 2 portie eentje met olijfolie en de ander met chiliolie (voor mij) als die klaar zijn ze aan een prikker doen .
Glazen vullen met de paprikasoep een beetje bieslook er boven knippen bij mij nog wat rode peper fijn gesneden erbij.
De prikkers met garnalen erboven op leggen en wij hebben er een pitabroodje erbij.
Heerlijk smullen was goed gelukt
de groente bouillon

Ben eerst begonnen om groentebouillon te maken op de joystove.
Winterpeen,bleekselderij ,rode ui, ui laurier ,kruidnagel ,foeli en olijfolie de groentes en ui in stukken gesneden alles in de Do gesmeten en water erbij en dit op de joystove gezet en aan de kook gebracht en laten koken af en toe wat water bij vullen.
Dit 4 uurtjes laten koken en dan de groente bouillon door een vergiet .
Ondertussen de paprika even zwart blakeren op de bbq en dan in een ziplock zak gedaan voor een kwartier dan kon ik de velletjes er mooie afhalen.
En de paprika in grote stukken gesneden.
Nu een ui gesnipperd en 2 knoflookteentjes door de knoflookpers heen gedrukt.
2 tomaten ook in stukken gesneden.
De ui en knoflook even in een beetje olie aanbakken dan de paprika en tomaat erbij deze ook even meebakken .
Dan de bouillon erbij en dit een tijdje laten sudderen.
De soep met een staafmixer gepureerd crème fraiche er door heen een beetje pezo erbij .
Dan een paar garnalen wat pezo en paprikapoeder erover en dan in wat olie bakken ik maak 2 portie eentje met olijfolie en de ander met chiliolie (voor mij) als die klaar zijn ze aan een prikker doen .
Glazen vullen met de paprikasoep een beetje bieslook er boven knippen bij mij nog wat rode peper fijn gesneden erbij.

De prikkers met garnalen erboven op leggen en wij hebben er een pitabroodje erbij.
Heerlijk smullen was goed gelukt

de groente bouillon