BasBQ
Beef en Steak

Gerookte watermeloen

 
 
 

Revers88

Pitmaster
Berichten
860
Een tijdje terug heb ik bij Black Smoke een voorgerecht gegeten van gepekelde en gerookte watermeloen. Echt heel lekker vonden wij dat.
Ik dacht dit moet ik ook eens maken. Online een recept gevonden van gerookte watermeloen. Vandaag een poging gewaagd, maar werkelijk niet om te vreten. Ik heb een online recept van de Sligro gevolgd. Inclusief pekel 30 uur (gelukkig veel wachten) en direct in de klikošŸ˜«.

Iemand een idee hoe je dit wel lekker kan maken en dan het liefst in de richting van het gerecht wat ze bij BS maken..
 
Wat was er precies niet lekker aan? Was het te veel gerookt? Was het te zout? Ik kan me voorstellen dat je dit snel ā€˜over smokedā€™.
 
Ik had er een runderrub op met ietsje zout. Denk een half uurtje gerookt met kersenhout. Aanrader voor in de zomer.
 
Ja vooral de buitenkant was heel rokerig en te overheersend. Verder was de binnenkant heel watermeloenachtig, terwijl ik bij de geproefde versie niet het idee had dat ik watermeloen aan het eten was..
 
Terug
Bovenaan Onderaan