- Berichten
- 1.649
Het was weer eens tijd om aan de fotowedstrijd mee te doen. Daarvoor had ik al meteen deze gerookte varkenswangen met Triplebier in gedachte.
Zaterdag was het zover, wangen ontdaan van zeentjes, vet en wat harde stukjes. Ondertussen het groene ei aangestoken met paar stukken appel en kersenhout. Nadat het ei mooi stabiel op de 105 gr bleef mochten de wangen voor 2 uur in de heerlijk ruikende rook liggen. Ook de knolselderij mocht genieten van de rook. Na 2 uur de prachtig gekleurde wangen in een Ikea bak gelegd, inhoud van fles Triplebier erbij, scheut bbq saus en wat roomboter. Bak afgedekt met aluminium folie en hopla terug naar het groene ei. Knolselderij, ingepakt in aluminiumfolie, mocht op de gasser op 160 gr verder garen. Na 2 uur de bak van het ei gehaald en ook de knolselderij van de gasser gehaald. Beide uit laten dampen en vloeistof uit de ikea bak via zeef in steelpannetje gegoten. In koelkast laten stollen en daarna ontdaan van laagje vet. Vervolgens op halfhoog vuur laten inkoken tot een dikke substantie. Afgemonteerd met paar blokjes roomboter tot een mooie glanzende saus.
De knolselderij was ondertussen afgekoeld en die "gepeld", daarna een deel van de knol met mandoline in hele dunne plakjes gesneden. De basis voor ons voorgerecht. Carpaccio van knolselderij, rucola, granaatappelpitjes en mengsel van tahin en cashnoten pasta. dammmm, wat een heerlijke combi
Rest van de knolselderij heb ik gebruikt voor een puree. De varkenswangen voor serveren nog even op hoog vuur gegrild,. Toen was het tijd om 2 bordjes op te maken. Uiteraard met een glas Triplebier.
De schoongemaakte wangen
Samen met de knolselderij voor 2 uur in de rook
Wangen met Triplebier, bbq saus en roomboter
Wangen klaar om met Triplebier verder te garen
Knolselderij ingesmeerd met olie, peper en zout, inpakken in alu folie
Wangen na 2 uur in Triplebier
Knolselderij carpaccio
Lekker met Triplebier
Gerookte varkenswangen met knolselderijpuree en Triplebiersaus
En ook hier smaakte het Triplebier weer bijzonder goed bij
We hebben weer heerlijk gegeten én gedronken
Zaterdag was het zover, wangen ontdaan van zeentjes, vet en wat harde stukjes. Ondertussen het groene ei aangestoken met paar stukken appel en kersenhout. Nadat het ei mooi stabiel op de 105 gr bleef mochten de wangen voor 2 uur in de heerlijk ruikende rook liggen. Ook de knolselderij mocht genieten van de rook. Na 2 uur de prachtig gekleurde wangen in een Ikea bak gelegd, inhoud van fles Triplebier erbij, scheut bbq saus en wat roomboter. Bak afgedekt met aluminium folie en hopla terug naar het groene ei. Knolselderij, ingepakt in aluminiumfolie, mocht op de gasser op 160 gr verder garen. Na 2 uur de bak van het ei gehaald en ook de knolselderij van de gasser gehaald. Beide uit laten dampen en vloeistof uit de ikea bak via zeef in steelpannetje gegoten. In koelkast laten stollen en daarna ontdaan van laagje vet. Vervolgens op halfhoog vuur laten inkoken tot een dikke substantie. Afgemonteerd met paar blokjes roomboter tot een mooie glanzende saus.
De knolselderij was ondertussen afgekoeld en die "gepeld", daarna een deel van de knol met mandoline in hele dunne plakjes gesneden. De basis voor ons voorgerecht. Carpaccio van knolselderij, rucola, granaatappelpitjes en mengsel van tahin en cashnoten pasta. dammmm, wat een heerlijke combi
Rest van de knolselderij heb ik gebruikt voor een puree. De varkenswangen voor serveren nog even op hoog vuur gegrild,. Toen was het tijd om 2 bordjes op te maken. Uiteraard met een glas Triplebier.
De schoongemaakte wangen
Samen met de knolselderij voor 2 uur in de rook
Wangen met Triplebier, bbq saus en roomboter
Wangen klaar om met Triplebier verder te garen
Knolselderij ingesmeerd met olie, peper en zout, inpakken in alu folie
Wangen na 2 uur in Triplebier
Knolselderij carpaccio
Lekker met Triplebier
Gerookte varkenswangen met knolselderijpuree en Triplebiersaus
En ook hier smaakte het Triplebier weer bijzonder goed bij
We hebben weer heerlijk gegeten én gedronken