- Berichten
- 5.104
Met pasen eens wat anders verzonnen.
Kwam links en rechts een gerecht tegen met poussin, ook wel piepkuiken genoemd.
Eerst de minikippetjes ontdaan van losse stukjes en te vettige delen.
Daarna in de borstholte en onder het velletje gevuld met plakjes zelf gemaakte kruidenboter, italiaanse kruiden en een plakje limoen.
Aan de buitenzijde wat peper en tuinkruiden gestrooid. Pootjes en vleugeltjes ff bij elkaar gebonden.
De Q klaar gemaakt op indirect roken. Dome temp. 150 C. Gerookt met chuncks kersenhout.
In het recept stond dat eea ongeveer na 35 min klaar zou zijn, dit wel op een dome temp van 170 C. Dus gespannen.
Kippetjes op de Q ruim offset gezet. Q staat lekker te roken, dus tijd voor een sapje.
Na 20 minuten de voorste gewisseld met de achterste. Temp tussen voor en achter 23 om 47 C.
Nogmaals 20 min gerookt op een rooster temp van 150 C. Kerntemp op de borst voor beide kippetjes rond de 55 C.
Na 40' hebben de kuikens al een mooi kleurtje. Daarna snel de Q omgebouwd. Bakjes met kolen links en rechts en daartussen in de lekbak. Met die boter en limoen loopt het er zo uit, dus wel lekker handig om de Q schoon te houden.
Kippetjes nu ook aan de onderzijde wat laten bruinen voor 20 min. . Bij een kerntemp. van 72 C op 1 probe met de thermapen aan de slag gegaan. Is voor zo'n klein beestje nauwkeuriger dan de probe. Kippetjes lekker verder laten garen tot overall 73 op de borst en 80 á 82 op de pootjes.
Ondertussen de temperatuur op laten lopen naar een dome temp van 190 C.
Poussins eraf gehaald zodat deze ff uit kunnen rusten. Snel een portie asperges gegrild.
Kippetjes en asperges met risotto en een glas pinot noir opgediend en aangesneden.
Oordeel.
Kippetjes zijn lekker mals. 1 poussin per persoon is voldoende. Veel kluifwerk en knookjes over.
Kwam links en rechts een gerecht tegen met poussin, ook wel piepkuiken genoemd.
Eerst de minikippetjes ontdaan van losse stukjes en te vettige delen.
Daarna in de borstholte en onder het velletje gevuld met plakjes zelf gemaakte kruidenboter, italiaanse kruiden en een plakje limoen.
Aan de buitenzijde wat peper en tuinkruiden gestrooid. Pootjes en vleugeltjes ff bij elkaar gebonden.
De Q klaar gemaakt op indirect roken. Dome temp. 150 C. Gerookt met chuncks kersenhout.
In het recept stond dat eea ongeveer na 35 min klaar zou zijn, dit wel op een dome temp van 170 C. Dus gespannen.
Kippetjes op de Q ruim offset gezet. Q staat lekker te roken, dus tijd voor een sapje.
Na 20 minuten de voorste gewisseld met de achterste. Temp tussen voor en achter 23 om 47 C.
Nogmaals 20 min gerookt op een rooster temp van 150 C. Kerntemp op de borst voor beide kippetjes rond de 55 C.
Na 40' hebben de kuikens al een mooi kleurtje. Daarna snel de Q omgebouwd. Bakjes met kolen links en rechts en daartussen in de lekbak. Met die boter en limoen loopt het er zo uit, dus wel lekker handig om de Q schoon te houden.
Kippetjes nu ook aan de onderzijde wat laten bruinen voor 20 min. . Bij een kerntemp. van 72 C op 1 probe met de thermapen aan de slag gegaan. Is voor zo'n klein beestje nauwkeuriger dan de probe. Kippetjes lekker verder laten garen tot overall 73 op de borst en 80 á 82 op de pootjes.
Ondertussen de temperatuur op laten lopen naar een dome temp van 190 C.
Poussins eraf gehaald zodat deze ff uit kunnen rusten. Snel een portie asperges gegrild.
Kippetjes en asperges met risotto en een glas pinot noir opgediend en aangesneden.
Oordeel.
Kippetjes zijn lekker mals. 1 poussin per persoon is voldoende. Veel kluifwerk en knookjes over.