BasBQ
Beef en Steak

Gerookte Paling.

 

kale

Stoker
Berichten
254
Gezien ik de enige in huis ben die paling eet een kg per keer.
Straks even fileren en dan smikkelen morgen ( en straks ook een of twee.)

20230607_174708.jpg


20230607_185212.jpg


20230607_192711.jpg


20230607_194042.jpg
 
Poh lekker man.

Kun je iets meer vertellen over de tijd en het gebruikte hout?
Ga binnenkort een grote oude rookoven ophalen en ben in dit soort details heel erg geïnteresseerd.
 
Lekker man , kom er aan 😄
 
Poh lekker man.

Kun je iets meer vertellen over de tijd en het gebruikte hout?
Ga binnenkort een grote oude rookoven ophalen en ben in dit soort details heel erg geïnteresseerd.
Droogtijd van de paling max50° met deur open. Hier kan je best anderhalf uur mee bezig zijn..

Als de paling eenmaal aanvoelt als een droge krant.
Dan Deur dicht dan ruim kwartiertje opstoken tot 80 a 90° om te garen.
Ga na dat kwartiertje even voelen of je ze makkelijk kan inknijpen.. zo niet wat langer doorgaren.

Daarna begint het roken..ga terug naar 40 a 50° doe je schuiven/ deurtjes dicht vlammen verdwijnen en rook komt. Net zo lang dat jij ze bruin genoeg vind.
Ik gebruik aanmaakhout van de welkoop. Voor de eerste vlammen ( droogtijd)
Ik gebruik beuk/ eik om te roken.
Maar goed iedereen doet dit op een andere manier en is kwestie van doen.
 
Droogtijd van de paling max50° met deur open. Hier kan je best anderhalf uur mee bezig zijn..

Als de paling eenmaal aanvoelt als een droge krant.
Dan Deur dicht dan ruim kwartiertje opstoken tot 80 a 90° om te garen.
Ga na dat kwartiertje even voelen of je ze makkelijk kan inknijpen.. zo niet wat langer doorgaren.

Daarna begint het roken..ga terug naar 40 a 50° doe je schuiven/ deurtjes dicht vlammen verdwijnen en rook komt. Net zo lang dat jij ze bruin genoeg vind.
Ik gebruik aanmaakhout van de welkoop. Voor de eerste vlammen ( droogtijd)
Ik gebruik beuk/ eik om te roken.
Maar goed iedereen doet dit op een andere manier en is kwestie van doen.

Dank je voor deze informatie, heb ik zeker iets aan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan