Beef en Steak

Gerookte kipfilets

Smokertje

Sprokkelaar
Berichten
34
Je moet afvallen voor de gezondheid en wat is er dan het lekkerste om door een salade te doen…. Juist gerookte kip.

Dus bij de plaatselijke Turk wat kipfilets gehaald en eerst maar eens lekker in bad gedaan, want ja het vlees moet ontspannen zijn voordat het gerookt wordt.

Dus pekelbad gemaakt van zout, klein beetje suiker, verse tuinkruiden, laurierblad, sinaasappel en zwarte thee.
Kip hier ruim 6 uur in laten badderen en daarna droog gemaakt en nog een half uur in de lucht laten drogen.

Ondertussen dat de filets hingen te drogen de BBQ aangestoken en een aantal stukken appelhout tussen het houtskool gedaan en gewacht dat de ketel warm genoeg was.

Thermometer op het rooster en de andere in het vlees en dat de temperatuur van de filets 65 graden was van het rooster gehaald.

Morgen lekker door een salade en dan merk ik hoe het resultaat was.
eb4999a3df1718011ad0d218c89106b0.jpg

1418361d061343b8f5e12ab572877116.jpg

fd16d3cf23865438121ff0af15ba97b3.jpg

b0369ac0160ea2ed8b2e58dc9deb3249.jpg

798daf8b7eaf75cf86699156c41dccd4.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooi werk.

Het drogen van de kip doe ik in de koelkast zodat ik zeker weet dat er geen vliegen op komen.
 
Dit moet ik ook echt eens gaan doen. Bedankt voor de duidelijke stappen en inspiratie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan