- Berichten
- 865
ik zat door het boek van "over rook" te bladeren, en daar kwam ik een recept voor gerookte kipfilet tegen. Sinds ik regelmatig kip op brood eet, heb ik het er maar eens op gewaagd.
6 mooie kipfilets van de poelier met het droge gedeelte van de brine:
Kippetjes in de brine:
25 briketten koud met twee handjes kers (daarna 12 briketten aangemaakt)
Smoking...
Na een uurtje of 4 of 90 graden kerntemperatuur van 72 graden bereikt:
Heb na drie uur wel even briketten moeten bijvullen, had niet gedacht dat t zo lang nodig zou hebben.
Zojuist alvast een stukje geproefd, de smaak is uitstekend, echter wel n klein beetje aan de droge kant.
6 mooie kipfilets van de poelier met het droge gedeelte van de brine:

Kippetjes in de brine:

25 briketten koud met twee handjes kers (daarna 12 briketten aangemaakt)

Smoking...


Na een uurtje of 4 of 90 graden kerntemperatuur van 72 graden bereikt:


Heb na drie uur wel even briketten moeten bijvullen, had niet gedacht dat t zo lang nodig zou hebben.
Zojuist alvast een stukje geproefd, de smaak is uitstekend, echter wel n klein beetje aan de droge kant.