Zojuist van de weber gehaald, kilootje gerookte kipfilet. Tijdje gepekeld recept hier van het forum (frits en andere). Puntje geproefd lekker, maar de vorige keer vond ik hem net iets beter. Moet toch eens gaan opschrijven hoe ik de pekel maak. Doe het iedere keer net even iets anders nu had ik ipv rozemarijn er tijm in gedaan. Normaal pak ik dat vers uit de tuin maar het kastje met kruiden werd schoongemaakt en toen pakte ik het potje. Zo als ze afgekoeld zijn even vacuum trekken en dan in de vriezer.
Zal zelf wel niet veel kans krijgen op te proeven want mijn studerende dochter heeft ontdekt dat de gerookte kip van papa zoveel beter smaakt dan die van de super en nog gratis is ook.
Het roken gedaan tussen de 120 en 130 graden met perenhout. Had nu kokosbriketten gebruikt en de vorige keer houtskool (zo kom ik toch nog tot meer verschillen)
De kip liep razend snel op naar 58 graden maar stabiliseerde gelukkig en bij het bereiken van de 65 graden hem een kwartiertje op deze temperatuur geprobeerd te houden
Hier het resultaat
.
Zal zelf wel niet veel kans krijgen op te proeven want mijn studerende dochter heeft ontdekt dat de gerookte kip van papa zoveel beter smaakt dan die van de super en nog gratis is ook.
Het roken gedaan tussen de 120 en 130 graden met perenhout. Had nu kokosbriketten gebruikt en de vorige keer houtskool (zo kom ik toch nog tot meer verschillen)
De kip liep razend snel op naar 58 graden maar stabiliseerde gelukkig en bij het bereiken van de 65 graden hem een kwartiertje op deze temperatuur geprobeerd te houden
Hier het resultaat