- Berichten
- 836
Vandaag weer eens kipfilet gerookt volgens recept van www.bbq-nl.com
Het Pekelbad heb ik vrijdag avond gemaakt
Zaterdag morgen heb ik ze gepekeld voor een 1,5 uur toen in de koelkast gelegd en vanmorgen gerookt bij 120 graden
De kerntemp was na 45 min al 63gr
Toen kwam de kip in de zone in gepakt in alufolie zodat ze niet te donker en te droog worden
Er van uitgaande dat de zone wel even duurde even met de honden gaan lopen maar toen er weer was gaf de fantast al 78 gr aan
als de sodemieter kip eraf en uitgepakt aflaten koelen
Ik heb net de dunste aangesneden en die was niet droog dus ga ervan uit dat de dikkere stukken ook goed zijn gelukt
Smaak was top al ga ik de volgende keer wat langeren pekelen
Het Pekelbad heb ik vrijdag avond gemaakt

Zaterdag morgen heb ik ze gepekeld voor een 1,5 uur toen in de koelkast gelegd en vanmorgen gerookt bij 120 graden
De kerntemp was na 45 min al 63gr
Toen kwam de kip in de zone in gepakt in alufolie zodat ze niet te donker en te droog worden
Er van uitgaande dat de zone wel even duurde even met de honden gaan lopen maar toen er weer was gaf de fantast al 78 gr aan

Ik heb net de dunste aangesneden en die was niet droog dus ga ervan uit dat de dikkere stukken ook goed zijn gelukt
Smaak was top al ga ik de volgende keer wat langeren pekelen




