BasBQ
Beef en Steak

Gerookte kipfilet van de Bastard

Juulvh

Kooltjesharker
 
Berichten
247
Lezen en reageren doe ik met regelmaat op dit forum, maar zelf mijn creaties delen doe ik eigenlijk te weinig. Daar moet maar eens verandering in komen, met vandaag: gerookte kipfilet!

Natuurlijk volgens het wel bekende recept van Noskos. De pekel donderdag gemaakt zodat ik vrijdag na het werk en het avondeten nog even de kippetjes kon pekelen en roken. Gelukkig duurde het roken (op kersenhout) niet te lang (1 á 1,5uur), ondanks de lage keteltemperatuur. Ik had ze er namelijk al opgelegd toen de bbq nog op aan het warmen was, en de richttemperatuur van ongeveer 110 graden werd pas in het laatste half uur bereikt. Komt misschien ook door de quebracho Josper die ik nu weer eens gebruikt heb omdat een lokaal restaurant die verkoopt, die zal wat trager op gang komen dan de fire up waar ik meer aan gewend ben.










Het resultaat was weer heerlijk! Meteen een in blokjes gesneden om bij de borrel op te peuzelen, en een voorraadje voor in de vriezer. Ik heb er nog 2 aan mijn ouders en 2 aan mijn zus meegegeven als proef.
 

Bijlagen

  • 1B8A1A6E-36DC-456B-9EF8-92CCF4521837.jpeg
    1B8A1A6E-36DC-456B-9EF8-92CCF4521837.jpeg
    170,5 KB · Weergaven: 41
  • 89EB2FBB-8F19-488B-8433-CA5596763394.jpeg
    89EB2FBB-8F19-488B-8433-CA5596763394.jpeg
    186 KB · Weergaven: 42
  • 1B0A166E-463F-4A00-8145-927CC3CBDBBE.jpeg
    1B0A166E-463F-4A00-8145-927CC3CBDBBE.jpeg
    122,3 KB · Weergaven: 38
  • E9171963-8E5C-4AAF-9DB7-98775A30A551.jpeg
    E9171963-8E5C-4AAF-9DB7-98775A30A551.jpeg
    125,7 KB · Weergaven: 38
Laatst bewerkt:

picosuma

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.056
Lekker hè gerookte kipfilet hier ook altijd een voorraad in de vriezer voor op brood of in salade


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 

KamadoRobert

Kooltjesharker
 
Berichten
150
Ook maar eens een voorraadje aanleggen. Bij ons is het doorgaans vrijwel direct op :unsure:

Groeten van Robert
 

SponZ

Kooltjesharker
 
Berichten
208
Mooi stukje werk. Dat gezegd hebbende, er is nog ruimte in de vriezer voor zulks lekkers. Binnenkort maar eens een nieuwe batch maken.
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.387
kijk hem shinen, die kamado.
mooie stukjes kip heb je er op gemaakt.
lekker hoor
 
Bovenaan Onderaan