- Berichten
- 56
Goedemiddag!
Vandaag kipfilet gerookt op de Nieuwe bastard vx.
Voorheen altijd mijn offset smoker gebruikt.
Normaal doe ik altijd een enkel zoute brine, maar na alle lovende reacties heb ik deze keer het Recept van Ewald aangehouden. Lekker 5 kg kipfilet gescoord en deze vanochtend in de brine gedaan.
Na 3 uur eruit en ff afgespoeld.
Bbq Opgebouwd,
Kamado op 110c, rookchunks op de kolen en de kipfilet erop.
Nog altijd blij met mn Meater+, dus lekker binnen gezeten.
Uit eindelijk ongeveer een uur erover gedaan om de kern van 63c te bereiken en 20 min daarop gehouden. Kern was toen 67c. Vind ze wel een beetje bleekjes en weet niet zo goed hoe ik dat moet oplossen.
Ff een beetje afkoelen en een kipfilet in stukjes gesneden en vrouw en dochter laten proeven.
Ze vonden m toch wel een beetje saai smaken.
Of dit komt door de nwe Bastard of toch door de toevoeging van suiker aan de brine, ik heb geen idee.
Heb gecheckt of mn Weberrooster 47cm bovenop mijn bastard rooster past als een grill elevator. Heb er namelijk ook de grillpins van basterd bijgekocht. Dit past door de hogere dome van de VX prima en raakt de done totaal niet.
Nog niet geprobeerd overigens, want wil eerst weten wat de temperatuur verschillen worden op t gewone en het verhoogde rooster.
Groet Joury
Vandaag kipfilet gerookt op de Nieuwe bastard vx.
Voorheen altijd mijn offset smoker gebruikt.
Normaal doe ik altijd een enkel zoute brine, maar na alle lovende reacties heb ik deze keer het Recept van Ewald aangehouden. Lekker 5 kg kipfilet gescoord en deze vanochtend in de brine gedaan.
Na 3 uur eruit en ff afgespoeld.
Bbq Opgebouwd,
Kamado op 110c, rookchunks op de kolen en de kipfilet erop.
Nog altijd blij met mn Meater+, dus lekker binnen gezeten.
Uit eindelijk ongeveer een uur erover gedaan om de kern van 63c te bereiken en 20 min daarop gehouden. Kern was toen 67c. Vind ze wel een beetje bleekjes en weet niet zo goed hoe ik dat moet oplossen.
Ff een beetje afkoelen en een kipfilet in stukjes gesneden en vrouw en dochter laten proeven.
Ze vonden m toch wel een beetje saai smaken.
Of dit komt door de nwe Bastard of toch door de toevoeging van suiker aan de brine, ik heb geen idee.
Heb gecheckt of mn Weberrooster 47cm bovenop mijn bastard rooster past als een grill elevator. Heb er namelijk ook de grillpins van basterd bijgekocht. Dit past door de hogere dome van de VX prima en raakt de done totaal niet.
Nog niet geprobeerd overigens, want wil eerst weten wat de temperatuur verschillen worden op t gewone en het verhoogde rooster.
Groet Joury
Laatst bewerkt: