MarcH
Kooltjesharker
- Berichten
- 184
Mogggguh!
Ik had er al een plaatje van in m'n introductie post, maar wilde hier nog even aangeven dat ik ongeveer twee weken terug de gerookte kipfilets naar recept van Noskos heb gemaakt en ze waren echt fantastisch. Kipfilet roken was iets dat al langer op m'n to do lijstje stond en kwam al vrij snel op de blog van Dennis uit. Deze werd het. Maar.... Toch eerst de 75°c kern variant. Was allemaal lekker, maar ik had kleine fileetjes dus daar bleef nog minder van over, waardoor de dus nog droger werden dan normaal. Maar lekker. Dus de volgende keer zou ik hetzelfde recept doen, maar dan 65°c kern. Inmiddels ook een 4 probe thermometer aangeschaft, dus ik was er klaar voor. Zo gezegd zo gedaan... Wat een verschil! Zelden zulke lekkere en vooral sappige gerookte kipfilet gegeten! Ga ik binnenkort weer maken, maar de gelijk een roostertje vol.
Had trouwens appel chunks van de Hanos, subtiel maar erg smaakvol. En een kleine snake voor het eerst, ook een succes. Heel stabiel tussen de 105 en 110 graden op het rooster. 
Één vraagje nog : kan ik de filets ook wat langer dan een uur in de pekel laten liggen, als mijn planning daar om vraagt? Of moet ik dan het recept aanpassen? Weet nog niet goed hoe en pekel werkt. Alvast bedankt.
Fijne dag!
Marc
Ik had er al een plaatje van in m'n introductie post, maar wilde hier nog even aangeven dat ik ongeveer twee weken terug de gerookte kipfilets naar recept van Noskos heb gemaakt en ze waren echt fantastisch. Kipfilet roken was iets dat al langer op m'n to do lijstje stond en kwam al vrij snel op de blog van Dennis uit. Deze werd het. Maar.... Toch eerst de 75°c kern variant. Was allemaal lekker, maar ik had kleine fileetjes dus daar bleef nog minder van over, waardoor de dus nog droger werden dan normaal. Maar lekker. Dus de volgende keer zou ik hetzelfde recept doen, maar dan 65°c kern. Inmiddels ook een 4 probe thermometer aangeschaft, dus ik was er klaar voor. Zo gezegd zo gedaan... Wat een verschil! Zelden zulke lekkere en vooral sappige gerookte kipfilet gegeten! Ga ik binnenkort weer maken, maar de gelijk een roostertje vol.


Één vraagje nog : kan ik de filets ook wat langer dan een uur in de pekel laten liggen, als mijn planning daar om vraagt? Of moet ik dan het recept aanpassen? Weet nog niet goed hoe en pekel werkt. Alvast bedankt.
Fijne dag!
Marc