Hendri
Tondelzoeker
- Berichten
- 24
Eerste keer dat ik een recept deel. Gerookte kipfilet, volgens het recept van Noskos.
Deze stond al even op mijn verlanglijstje. Met dank aan wat ideeën hier op het forum. Ik heb gebruik gemaakt van een standaard van een oude vuurkorf en daar de kipfilet aan spiezen opgeplaatst. De standaard paste precies. De deflector plates op de bovenkant van de houtskool basket geplaatst.
Verder gbruik gemaakt van mijn inkbird thermometer met 4 probes.
Halverwege nog even gecheckt met de losse thermometer en de deksel even open gehad. Maar daardoor zakte de kerntemperatuur van de fileetjes een aantal graden. Volgende keer rustig blijven wachten. Temp dome zat steeds rond de 110 graden. Ik had een losse probe die normaal op het rooster moet er los ingehangen die gaf tussen de 120 en 130 graden aan. Dat blijf ik lastig vinden.
Omdat ik onder en boven al vrij veel had geknepen, heb ik de dome aangehouden.
Smaak is prima. Mag iets minder zout, wat mij betreft. Mijn dochter vind het iig heerlijk.
Deze stond al even op mijn verlanglijstje. Met dank aan wat ideeën hier op het forum. Ik heb gebruik gemaakt van een standaard van een oude vuurkorf en daar de kipfilet aan spiezen opgeplaatst. De standaard paste precies. De deflector plates op de bovenkant van de houtskool basket geplaatst.
Verder gbruik gemaakt van mijn inkbird thermometer met 4 probes.
Halverwege nog even gecheckt met de losse thermometer en de deksel even open gehad. Maar daardoor zakte de kerntemperatuur van de fileetjes een aantal graden. Volgende keer rustig blijven wachten. Temp dome zat steeds rond de 110 graden. Ik had een losse probe die normaal op het rooster moet er los ingehangen die gaf tussen de 120 en 130 graden aan. Dat blijf ik lastig vinden.
Omdat ik onder en boven al vrij veel had geknepen, heb ik de dome aangehouden.
Smaak is prima. Mag iets minder zout, wat mij betreft. Mijn dochter vind het iig heerlijk.