BasBQ
Beef en Steak

Gerookte kipdij

Even een lekkere snack tussendoor.
Wat voorraad voor de vriezer voor salades komende tijd.
Pekel gemaakt volgens Noskos.
Lekker een uurtje laten zwemmen.
Rookhout kersen met pecan.
Op 107 graden gegaard.
1533698eb4c9b5c5d1c26ce0f0e4a868.jpg

d9bcf013c613ace83d74e54b3f1bb116.jpg


Gegaard tot een kern van 74 graden.
 
Grappig met zo'n touwtje! Mooi.
 
Waarvoor gebonden met touw? Ziet er goed uit. Deze staat hier ook voor vandaag gepland. Kipfilet of kipdij? Beginners vraag

Verstuurd vanaf mijn SM-A505FN met Tapatalk

 
groentenboer zei:
Waarvoor gebonden met touw? Ziet er goed uit. Deze staat hier ook voor vandaag gepland. Kipfilet of kipdij? Beginners vraag

Verstuurd vanaf mijn SM-A505FN met Tapatalk
Kipdij is zogenaamd seperator vlees. Niet zo mooi als een filet. Je hebt allemaal losse flapjes aan de dij en is niet overal even dik.
Ik rol ze daarom op en bind ze bol op.
Ziet er leuk uit. Maar de oppervlakte voor het roken wordt ook verkleind heb je minder last van verdamping/uitdroging en het wordt egaler gegaard.

 
Gavjow zei:
groentenboer zei:
Waarvoor gebonden met touw? Ziet er goed uit. Deze staat hier ook voor vandaag gepland. Kipfilet of kipdij? Beginners vraag

Verstuurd vanaf mijn SM-A505FN met Tapatalk
Kipdij is zogenaamd seperator vlees. Niet zo mooi als een filet. Je hebt allemaal losse flapjes aan de dij en is niet overal even dik.
Ik rol ze daarom op en bind ze bol op.
Ziet er leuk uit. Maar de oppervlakte voor het roken wordt ook verkleind heb je minder last van verdamping/uitdroging en het wordt egaler gegaard.

Ziet er heerlijk juicy uit.

Wil je alsjeblieft kippendijen geen seperatorvlees meer noemen, daar doe je dit koningsstukje van de kip echt heel veel onrecht mee. ;)
Het is namelijk absoluut geen seperatorvlees!!

Citaat infonu.nl.
Seperatorvlees:
Nadat alle waardevolle stukken vlees van een dier gebruikt werden, schiet er enkel een karkas over. Aan dat karkas hangen nog vele kleine stukjes vlees of vleesresten. Vaak gaat het om stukjes spierweefsel of pezen waarmee de spieren verbonden waren aan de beenderen van het dier.
Via de techniek van seperatorvlees (of mechanisch ontleed vlees ? ?Mechanically recovered meat? of MRM) worden die kleine stukjes vlees toch nog af het karkas gehaald om verwerkt te worden in bijvoorbeeld hotdogs, chicken nuggets of burgers.

In het beste geval wordt er bij de productie van seperatorvlees onder hoge druk een vloeistof op het karkas gespoten. Onder die hoge druk komen de laatste restjes vlees los van het karkas, en die stukjes vlees worden samen met de vloeistof (voornamelijk gewoon water) opgevangen. Van die resten wordt er een soort vleespasta gemaakt. Of misschien is de naam ?roze smurrie? toepasselijker dan ?vleespasta?, omdat vleespasta suggereert dat het nog werkelijk om vlees gaat. Op zichzelf is dat seperatorvlees niet te eten. Het wordt op smaak gebracht door allerlei smaak- en kleurstoffen toe te voegen aan het eindproduct.

 
Ewald zei:
Gavjow zei:
groentenboer zei:
Waarvoor gebonden met touw? Ziet er goed uit. Deze staat hier ook voor vandaag gepland. Kipfilet of kipdij? Beginners vraag

Verstuurd vanaf mijn SM-A505FN met Tapatalk
Kipdij is zogenaamd seperator vlees. Niet zo mooi als een filet. Je hebt allemaal losse flapjes aan de dij en is niet overal even dik.
Ik rol ze daarom op en bind ze bol op.
Ziet er leuk uit. Maar de oppervlakte voor het roken wordt ook verkleind heb je minder last van verdamping/uitdroging en het wordt egaler gegaard.

Ziet er heerlijk juicy uit.

Wil je alsjeblieft kippendijen geen seperatorvlees meer noemen, daar doe je dit koningsstukje van de kip echt heel veel onrecht mee. ;)
Het is namelijk absoluut geen seperatorvlees!!

Citaat infonu.nl.
Seperatorvlees:
Nadat alle waardevolle stukken vlees van een dier gebruikt werden, schiet er enkel een karkas over. Aan dat karkas hangen nog vele kleine stukjes vlees of vleesresten. Vaak gaat het om stukjes spierweefsel of pezen waarmee de spieren verbonden waren aan de beenderen van het dier.
Via de techniek van seperatorvlees (of mechanisch ontleed vlees ? ?Mechanically recovered meat? of MRM) worden die kleine stukjes vlees toch nog af het karkas gehaald om verwerkt te worden in bijvoorbeeld hotdogs, chicken nuggets of burgers.

In het beste geval wordt er bij de productie van seperatorvlees onder hoge druk een vloeistof op het karkas gespoten. Onder die hoge druk komen de laatste restjes vlees los van het karkas, en die stukjes vlees worden samen met de vloeistof (voornamelijk gewoon water) opgevangen. Van die resten wordt er een soort vleespasta gemaakt. Of misschien is de naam ?roze smurrie? toepasselijker dan ?vleespasta?, omdat vleespasta suggereert dat het nog werkelijk om vlees gaat. Op zichzelf is dat seperatorvlees niet te eten. Het wordt op smaak gebracht door allerlei smaak- en kleurstoffen toe te voegen aan het eindproduct.
Ewald ik wist niet dat je beledigd zou zijn daardoor. Maar de manier waarop dit stukje vlees gemangeld wordt door de groothandel wordt het behandeld als een stuk separator vlees.
Zal de volgende keer eens delen hoe ze eruit zien als ze uit de bulkzak komen.
Zeker niet neerbuigend naar dit mooie stuk vlees want ik vind het lekkerder dan het overgewaardeerde stukje kipfilet. Ik heb zelf liever een kipdij.
Vandaar ?zogenaamd? separator vlees.
 
Gavjow zei:
Ewald ik wist niet dat je beledigd zou zijn daardoor. Maar de manier waarop dit stukje vlees gemangeld wordt door de groothandel wordt het behandeld als een stuk separator vlees.
Zal de volgende keer eens delen hoe ze eruit zien als ze uit de bulkzak komen.
Zeker niet neerbuigend naar dit mooie stuk vlees want ik vind het lekkerder dan het overgewaardeerde stukje kipfilet. Ik heb zelf liever een kipdij.
Vandaar ?zogenaamd? separator vlees.

Nee hoor alleen verdrietig,  stond ook een  ;) achter de opmerking :D
 
Ewald zei:
Gavjow zei:
Ewald ik wist niet dat je beledigd zou zijn daardoor. Maar de manier waarop dit stukje vlees gemangeld wordt door de groothandel wordt het behandeld als een stuk separator vlees.
Zal de volgende keer eens delen hoe ze eruit zien als ze uit de bulkzak komen.
Zeker niet neerbuigend naar dit mooie stuk vlees want ik vind het lekkerder dan het overgewaardeerde stukje kipfilet. Ik heb zelf liever een kipdij.
Vandaar ?zogenaamd? separator vlees.

Nee hoor alleen verdrietig,  stond ook een  ;) achter de opmerking :D
Excuses, niet gezien. Dacht al wat een bijzondere opmerking van Ewald ben ik niet gewend van hem dacht meent hij dit nou serieus. Maar ik vind dat ze heel zielig omgaan met de kipdij ten onrechte.  Ik bind daarom altijd mijn kipdij ook om hem toch mooi te kunnen serveren.
 
Gavjow zei:
Ewald zei:
Gavjow zei:
Ewald ik wist niet dat je beledigd zou zijn daardoor. Maar de manier waarop dit stukje vlees gemangeld wordt door de groothandel wordt het behandeld als een stuk separator vlees.
Zal de volgende keer eens delen hoe ze eruit zien als ze uit de bulkzak komen.
Zeker niet neerbuigend naar dit mooie stuk vlees want ik vind het lekkerder dan het overgewaardeerde stukje kipfilet. Ik heb zelf liever een kipdij.
Vandaar ?zogenaamd? separator vlees.

Nee hoor alleen verdrietig,  stond ook een  ;) achter de opmerking :D
Excuses, niet gezien. Dacht al wat een bijzondere opmerking van Ewald ben ik niet gewend van hem dacht meent hij dit nou serieus. Maar ik vind dat ze heel zielig omgaan met de kipdij ten onrechte.  Ik bind daarom altijd mijn kipdij ook om hem toch mooi te kunnen serveren.

In stukjes snijden en sate van maken is ook erg lekker.
Alles waar een bot in heeft gezeten en dat men fileert ziet er wat zielig uit, neem nu ontbeende lamsbout, moet ook altijd weer bij elkaar worden gebonden.
(Als een versleten lappenpop bij de poppendokter :)) )
 
Mooi verhaal hoor. Wat mij betreft eet ik enkel de dijen en de vleugels. De rest mag door naar de health department
Kip van de BBQ is en blijft super.
 
 
 
 
 

picosuma

Gerijpt
Berichten
2.709
Lekker dit


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Terug
Bovenaan Onderaan