Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Frits, hoe lang duurt het en op welke temp? Ik had afgelopen weekend een paar filetjes op de WSM op 100 C, na een uur of 4 toch maar de temp wat opgeschroefd (naar 120C) omdat de kern temp op z'n 63 C bleef hangen.
Ziet er lekker uit! Hoe heb je de brine gemaakt? Wil zelf binnenkort ook voor het eerst wat filetjes gaan roken. Wat voor hout heb je er voor gebruikt?
Brine is 1 liter water koken met vier laurierblaadjes, 200 gram zout, 50 gram honing. 1 eetlepel gekneusde peperkorrels, 1 eetlepel tijm, 1/2 eetlepel rozemarijn. Als het kookt op 1 kilo ijsklontjes gieten. Zo heb je een 10% pekel die gelijk klaar is voor gebruik.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.