Vandaag stond de bqq al bijna een week koud te worden daar moest dus even snel verandering in komen. Even snel naar de groothandel en 2.5 kilo kipfilet een zijde zalm
kippie en procureur gehaald. Even snel een pekeltje gemaakt. Effe snel gaat dus niet zoals gewenst d e dille voor de zalm ging in de pekel en de andere kruiden met name een hoop dille voor de zalm ook. Ach we zien wel hoe het smaakt. Uurtje pekelen uurtje drogen en dan op de Q. Dit keer de weber op 120 gr C afgeregeld en een paar blokjes kersenhout erop en na ruim een uur eraf gehaald op 65 gr (15minuten) Moest nog wel een klein snufje zout bij. De volgende keer iets langer pekelen of iets meer zout in de pekel.
Was wel lekker. Morgen probeer ik spareribs.
kippie en procureur gehaald. Even snel een pekeltje gemaakt. Effe snel gaat dus niet zoals gewenst d e dille voor de zalm ging in de pekel en de andere kruiden met name een hoop dille voor de zalm ook. Ach we zien wel hoe het smaakt. Uurtje pekelen uurtje drogen en dan op de Q. Dit keer de weber op 120 gr C afgeregeld en een paar blokjes kersenhout erop en na ruim een uur eraf gehaald op 65 gr (15minuten) Moest nog wel een klein snufje zout bij. De volgende keer iets langer pekelen of iets meer zout in de pekel.
Was wel lekker. Morgen probeer ik spareribs.