Hij stond al geruime tijd op mijn to do list, gerookte kip. Afgelopen week bij de Makro een bus Allbrine 1 aangeschaft en gisteren daar 2 liter mee klaar gemaakt.

Vanochtend een uurtje de kipfilets in de brine gelegd en daarna een uurtje laten drogen.

De Kamado Joe op 120 graden gezet met een blokje appelhout en roken maar! In totaal duurde het nog geen 1,5 uur totdat de kerntemperatuur van 75 was bereikt.


Wel een grote fout gemaakt. Ik heb veel te weinig gemaakt!! Wat is dit lekker en veel lekkerder dan wat er in de winkel ligt!

Vanochtend een uurtje de kipfilets in de brine gelegd en daarna een uurtje laten drogen.

De Kamado Joe op 120 graden gezet met een blokje appelhout en roken maar! In totaal duurde het nog geen 1,5 uur totdat de kerntemperatuur van 75 was bereikt.


Wel een grote fout gemaakt. Ik heb veel te weinig gemaakt!! Wat is dit lekker en veel lekkerder dan wat er in de winkel ligt!