BasBQ
Beef en Steak

gerookte kip

 
 

wim

Stoker
Berichten
266
het was alweer twee dagen geleden dat ik de nieuwe DigiQ moest (!!) uitproberen (wil niemand jaloers maken of zo!!!!).
maar hier zijn dan de foto's als bewijs.

heb als basis het recept voor de pekel van Frits gebruikt (alleen met maar de helft zout)
WF-2012-03-22_MG_0871.jpg


na een uurtje drogen in de koelkast op de WSM , digiQ ingesteld op 100C
WF-2012-03-22_MG_0881.jpg


De food termometer bleef hangen op 61C () dus ze er uiteindelijk na 3,5 uur afgehaald
WF-2012-03-22_MG_0882.jpg


Ze zijn wel een beetje donker maar smaken voortreffelijk.

Dit ga ik zeker vaker maken.
ReageerCitaatNotificatieVerwijder
 
lekkere kip Wim, staat bij mij ook nog op het (veel te lange) to do lijstje
 
is inderdaad heerlijk, zoals je op de foto's kunt zien is er een kipfilet die het niet tot de foto gehaald heeft ( die was onderweg ineens op)
 
wim zei:
is inderdaad heerlijk, zoals je op de foto's kunt zien is er een kipfilet die het niet tot de foto gehaald heeft ( die was onderweg ineens op)

:)
 
Mij heb je jaloers gekregen Wim, komt weer met stip binnen op de to-do-lijst.
 
@rokendrib  Daar kan ik je niet mee helpen. Ik heb ze vacuumverpakt in de diepvries.
 
Pff lastig, normaal is het een dag of 4 in de koelkast met warm bereidde spullen, zal hier ook wel voor opgaan. Wil je ze langer bewaren dan gewoon invriezen.
 
Lekker, moet ik binnenkort ook nog eens gaan proberen.
 
RokendRib zei:
dat ziet er lekker uit! iemand enig idee hoe lang je deze na het roken
kunt bewaren?

Ik denk niet lang.
Daarvoor zien ze er te lekker uit.  8)
 
bij mij redden ze geen twee weken hoor, men dat is zo lekker tussen de boterham en zo uit het vuistje
 
Terug
Bovenaan Onderaan