- Berichten
- 16
Een tijdje terug heb ik een worstvuller aangeschaft omdat ik me meer wil gaan verdiepen in het worst-maken en hier ook meer mee wil gaan doen. Geinspireerd door de Worstbijbel en eerdere posts hier op het forum werd het voor mij vandaag ook tijd om deze worsten te maken!
Als basisreceptuur heb ik het recept van de kip-jalapeno worst uit de Worstbijbel gekozen, hier heb ik omdat ik het lekker vind nog 50 gram red Cheddar aan toegevoegd.
Het worst-deeg heb ik gemaakt van kippendij die ik zelf tot gehakt gemalen heb. Vervolgens heb ik het vlees gemengd met de kruiden en specerijen, de jalapeno en de Cheddar.
Het vlees heb ik in de worstvuller gedaan en zo de worsten gevuld. Hierna hebben de worsten een paar uur gedroogd in de koelkast en momenteel liggen ze warm te roken op de Bastard tot ze een kerntemperatuur van 74 graden bereikt hebben.
Hier vast wat foto's; de foto's van het eindresultaat volgen na het roken. Hopelijk gaat het goed!
De worstvuller is klaar voor gebruik:
De darm zit om de vulbuis en is klaar om gevuld te worden:
De worsten zijn gevuld:
Op de Q ermee en wachten tot het eindresultaat!
Het beoogde resultaat is een goed gekruide worst met een subtiele rooksmaak. Of dit gaat lukken zullen we straks zien!

Als basisreceptuur heb ik het recept van de kip-jalapeno worst uit de Worstbijbel gekozen, hier heb ik omdat ik het lekker vind nog 50 gram red Cheddar aan toegevoegd.
Het worst-deeg heb ik gemaakt van kippendij die ik zelf tot gehakt gemalen heb. Vervolgens heb ik het vlees gemengd met de kruiden en specerijen, de jalapeno en de Cheddar.
Het vlees heb ik in de worstvuller gedaan en zo de worsten gevuld. Hierna hebben de worsten een paar uur gedroogd in de koelkast en momenteel liggen ze warm te roken op de Bastard tot ze een kerntemperatuur van 74 graden bereikt hebben.
Hier vast wat foto's; de foto's van het eindresultaat volgen na het roken. Hopelijk gaat het goed!

De worstvuller is klaar voor gebruik:
De darm zit om de vulbuis en is klaar om gevuld te worden:
De worsten zijn gevuld:
Op de Q ermee en wachten tot het eindresultaat!
Het beoogde resultaat is een goed gekruide worst met een subtiele rooksmaak. Of dit gaat lukken zullen we straks zien!