BasBQ
Beef en Steak

Gerookte kalkoenborst van de WGA

 
 

Pascal de boeck

Sprokkelaar
Berichten
34
Gisterenavond een pekel gemaakt voor een kalkoenborst. Deze ochtend het vlees in het badje gelegd en rond 17u de WGA klaargemaakt voor een  low and slow sessie met black ranch houtskool.




Eens de boel op temperatuur was (120 graden) de filet erop gelegd samen met wat kersenhout.




En het vuur en de rook hun werk laten doen.





In het begin was het knap lastig om de temperatuur een beetje stabiel te houden en de WGA reageerde heel fel en snel op aanpassingen van de luchtopeningen. De achterste gaten zijn gedurende de hele run dicht gebleven.
Maar na anderhalf uur regelen, draaien en vloeken ging het beter en bleef hij netjes tussen 110 en 125 graden. Oefening baart kunst.




Bij 70 graden mocht de borst eraf, Het was dan al redelijk donker buiten.




Bedankt voor het kijken.
 
ziet er toch prachtig uit.
de Wga is een alles kunner, maar je moet hem wel een leren kennen
 
Ziet er prima uit!
 
Ziet er lekker uit en mooi zo op de WGA. Top bbq.
 
Ziet er lekker uit! maar was tie ook lekker?
 
Knap hoor... de WGA is een heerlijk BBQ-tje om mee te nemen op vakantie, maar ikzelf vind het dan vooral makkelijk om te grillen.... geduldwerk met lage temperatuur doe ik dan toch liever gewoon thuis op de OTP
 
Terug
Bovenaan Onderaan