- Berichten
- 34
Gisterenavond een pekel gemaakt voor een kalkoenborst. Deze ochtend het vlees in het badje gelegd en rond 17u de WGA klaargemaakt voor een low and slow sessie met black ranch houtskool.

Eens de boel op temperatuur was (120 graden) de filet erop gelegd samen met wat kersenhout.

En het vuur en de rook hun werk laten doen.

In het begin was het knap lastig om de temperatuur een beetje stabiel te houden en de WGA reageerde heel fel en snel op aanpassingen van de luchtopeningen. De achterste gaten zijn gedurende de hele run dicht gebleven.
Maar na anderhalf uur regelen, draaien en vloeken ging het beter en bleef hij netjes tussen 110 en 125 graden. Oefening baart kunst.

Bij 70 graden mocht de borst eraf, Het was dan al redelijk donker buiten.

Bedankt voor het kijken.

Eens de boel op temperatuur was (120 graden) de filet erop gelegd samen met wat kersenhout.

En het vuur en de rook hun werk laten doen.

In het begin was het knap lastig om de temperatuur een beetje stabiel te houden en de WGA reageerde heel fel en snel op aanpassingen van de luchtopeningen. De achterste gaten zijn gedurende de hele run dicht gebleven.
Maar na anderhalf uur regelen, draaien en vloeken ging het beter en bleef hij netjes tussen 110 en 125 graden. Oefening baart kunst.

Bij 70 graden mocht de borst eraf, Het was dan al redelijk donker buiten.

Bedankt voor het kijken.