T
Tom
Gast


Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk
Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Ey top man!!! En hoelang en welk hout gebruik het dan?!?!? Zeker proberen waard!!! Wel eens zout gerookt?!?! Is ok super lkkr!!!Mikeje25 zei:Ziet er lekker uit, als je van geitenkaas houdt dan is een harde geitenkaas ook een aanrader om eens te roken. En ik gooi er eigenlijk ook altijd een stuk Cheddar bij welke ik weer in brood verwerk of op de hamburger leg.
Krijg gelijk zin in blokje kaas nu
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Is het ok zeker!!! Zeker de moeite om te proberen en je hebt er absoluut geen werk aan!!! Koud roken gaat van zelf!! In tegen stelling met warm roken!!!SilverFox zei:Lijkt me lekkker
De kaas is koud gerookt op appelhout.. heb belegen en overjarige kaas gerookt voor 2 uurtje 12- 24 in een zipperzak laten rusten en daarna voor minimaal een week vacu?m in de koeling laten liggen... prima borrelhapje!Sander72 zei:De titel is iets te lang... wat deed je precies en hoe beviel dat?
Tom zei:Ey top man!!! En hoelang en welk hout gebruik het dan?!?!? Zeker proberen waard!!! Wel eens zout gerookt?!?! Is ok super lkkr!!!
Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk
Nice!!! Ja heb zelf ok zee+ zout gerookt vorige winter... ik heb een spatdeksel van de blokker... dat is een platte zeef als het ware... en ongeveer 25 cm rond.. als er aan denk zal wel fotootje posten...Mikeje25 zei:Tom zei:Ey top man!!! En hoelang en welk hout gebruik het dan?!?!? Zeker proberen waard!!! Wel eens zout gerookt?!?! Is ok super lkkr!!!
Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk
Ik doe kaas rond de drie uur roken op een mix van 2/3 beuken en 1/3 eiken (vind met appel en kers ook lekker maar heb ik even niet liggen). Daarna 2 uurtjes uit de rook en dan vacuumeren en voor twee weken in de koelkast.
Grof zeezout doe ik 12 uur roken ongeveer, dit doe ik in een aluminium bak waar ik met een speld honderden kleine gaatjes in heb geprikt.
Soms doe ik ook nog een schaaltje olijfolie erbij (ook ongeveer 3 uur).
Gr. Mike
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Dan word het tijd dat je een CSG koopt en houtmot ( eik/beuk. Appel of kers) en lkkr kaas koud roken... zo lang de buiten temperatuur laag is dan kan het!!! Koud roken doe je met een maximum van 25 graden!!!!Marcozld zei:Wat?? Kaas op de Q?... da's nieuw voor mij. En dat als enorme kaasliefhebber
Grz.
Ja dat is zeker geopend... daar word ik altijd heel erg blij van!!!! Hij is nog niet heel oud maar word ik regelmatig gepoetstRichard Soeteman zei:Lekker, het koud rook seizoen is weer openJe rooster glimd ook mooi trouwens, gloednieuw?