BasBQ
Beef en Steak

Gerookte jonge ganzenborsten en wildzwijn haas

 

Klaske68

Vuurmaker
Berichten
91
Vandaag en gisteren druk in de weer geweest met pekelen en roken de inhoud in de vriezer raakte weer aardig op dus hoogtijd om de boel weer eens aan te vullen.
Aangezien het er ook eindelijk weer eens prachtig weer voor was om buiten te zijn gelijk maar twee soorten de rookkast ingepropt.
Eerst waren de jonge Ganzenborsten aan de beurt mooi om te zien dat deze de mooie dieprode kleur behouden in tegenstelling tot de volwassen borsten.
6fdcee018ddd60bbade36053d0eccb1e.jpg
d398dbb071af133409f5569c431bfdf4.jpg
356ca70cc7cda69802404c3e7580244f.jpg
a6ca8284859ff02345b1b9f1ec807fb1.jpg
72da001a603fcde5071510557454a290.jpg

En vandaag dus de wildzwijnhaas aan de beurt.
86918cac4d1e5c4fa9216856271db07d.jpg
323f5c29284d51a0cc20dbf8c3801187.jpg
84b25b1c49ce867e8b989f8c6b14ce45.jpg
454f0ab154d04f5bae4d483583dffa1d.jpg
6d1658b71fb668b3c718452215a9993b.jpg
9ceed3a09721d6e94ed3d1578d7e5db2.jpg

De smaak was weer voortreffelijk en het hele huis ruikt ernaar
 
Ik begin rond de 40 a 50 graden met de deur open te drogen hierna deur dicht en probeer ik de kast zoveel mogelijk rond de 100 graden te houden tot tenminste de gewenste kerntemperatuur bereikt is.
 
Klaske68 zei:
Ik begin rond de 40 a 50 graden met de deur open te drogen hierna deur dicht en probeer ik de kast zoveel mogelijk rond de 100 graden te houden tot tenminste de gewenste kerntemperatuur bereikt is.

het ziet er heerlijk uit in elk geval...  :p en welke kern gebruik je dan? ik had vorig jaar gans gerookt tot 60 en die leek toen goed, maar ik denk eigenlijk nu eerder aan max 55...
 
Hangt van de gans af jong of oud?
Even voor je na gekeken ik had deze jonge borsten op 74gr ingesteld ze zijn heerlijk en dus beslist niet droog is het pekelen dan wel goed gegaan? De mijne hebben zo'n 2 uur in het pekelkruidenbad gezeten. Hierna zo'n 2 uur in de rookkast met het voordrogen erbij
Oude borsten zijn wel snel te droog voor het roken moet je eigenlijk zien om jonge borsten in je bezit te krijgen. Wij wonen hier in een ganzen gedooggebied waar straks weer gejaagd mag worden en als ik dan naar onze jagers toe ga zoek ik altijd de jongste ganzen eruit.
De wildzwijnhaas had ik op 54gr kerntemperatuur en zijn 24 uur in het pekelkruidenbad geweest. Al met al ook zo'n 2 uur in de rookkast maar dan de temperatuur rond de 80a90graden.
 
Ziet er heerlijk, mooie reportage.
En wat een schitterend uitzicht...
 
Klaske68 zei:
Hangt van de gans af jong of oud?
Even voor je na gekeken ik had deze jonge borsten op 74gr ingesteld ze zijn heerlijk en dus beslist niet droog is het pekelen dan wel goed gegaan? De mijne hebben zo'n 2 uur in het pekelkruidenbad gezeten. Hierna zo'n 2 uur in de rookkast met het voordrogen erbij
Oude borsten zijn wel snel te droog voor het roken moet je eigenlijk zien om jonge borsten in je bezit te krijgen. Wij wonen hier in een ganzen gedooggebied waar straks weer gejaagd mag worden en als ik dan naar onze jagers toe ga zoek ik altijd de jongste ganzen eruit.
De wildzwijnhaas had ik op 54gr kerntemperatuur en zijn 24 uur in het pekelkruidenbad geweest. Al met al ook zo'n 2 uur in de rookkast maar dan de temperatuur rond de 80a90graden.

ik zou niet weten hoe  ik de jongste uit moet zoeken eerlijk gezegd... maar ik vind 74 wel heel hoog. ik zal eens een testje doen met verschillende garing.
 
Jonge ganzen hun borstveren zijn donker gekleurd volwassen ganzen hun borsten zijn lichter gekleurd. Uiterlijk kan je ook zien dat ze wat kleiner zijn dan de volwassene.
 
Klaske68 zei:
Jonge ganzen hun borstveren zijn donker gekleurd volwassen ganzen hun borsten zijn lichter gekleurd. Uiterlijk kan je ook zien dat ze wat kleiner zijn dan de volwassene.

dank! weer wat geleerd
 
Terug
Bovenaan Onderaan