- Berichten
- 5.115
Gisteren een beenhammetje van 700 gr gerookt.
Eerst lekker "gevuld" met wat teentjes knoflook en rozemarijn. Daarna in een rubje gezet van knoflook (2tl), gerookte paprika (2 tl), chilivlokken (2x draaien) en bruine suiker (1 el). Daarna terug in de koelkast.
Vandaag komt er geen glace op de beenham.
De Q klaar gemaakt om te roken. Voor te roken een envelop gemaakt en deze royaal gevuld met Porky smoking blend chips van Weber.
Gezien de ervaringen van zaterdag (kou en wind), de temp. wat hoger gehouden. Roostertemp (gemeten tussen kolen en beenham) is net onder de 150 C gebleven.
dus nog net L&S.
Beenhammetje heeft exact 1,5 h van de warmte genoten. Kerntemperatuur 63 C. Daarna 10' laten uitrusten.
Het heeft weer gesmaakt. Rooksmaak niet overheersend, maar wel aanwezig.
Nog een tip. Leg geen evenlop met rookhout resten op een kunststof vuilnisbak.
Is me gisteren gelukt met een beginnend fikje tot gevolg.
Eerst lekker "gevuld" met wat teentjes knoflook en rozemarijn. Daarna in een rubje gezet van knoflook (2tl), gerookte paprika (2 tl), chilivlokken (2x draaien) en bruine suiker (1 el). Daarna terug in de koelkast.
Vandaag komt er geen glace op de beenham.
De Q klaar gemaakt om te roken. Voor te roken een envelop gemaakt en deze royaal gevuld met Porky smoking blend chips van Weber.
Gezien de ervaringen van zaterdag (kou en wind), de temp. wat hoger gehouden. Roostertemp (gemeten tussen kolen en beenham) is net onder de 150 C gebleven.

Beenhammetje heeft exact 1,5 h van de warmte genoten. Kerntemperatuur 63 C. Daarna 10' laten uitrusten.
Het heeft weer gesmaakt. Rooksmaak niet overheersend, maar wel aanwezig.
Nog een tip. Leg geen evenlop met rookhout resten op een kunststof vuilnisbak.
Is me gisteren gelukt met een beginnend fikje tot gevolg.
