- Berichten
- 822
Hallo,
Ik ga voor 1e kerstdag een kip op de rotisserie bereiden (naast nog een aantal andere gerechten) en heb daarvoor gekozen om de kip nat te pekelen. Ik heb hiervoor de AllBrine pekel gebruikt (groene versie) en heb zojuist 3 ons AllBrine opgelost in 3 liter water.
Dit staat nu af te koelen en indien voldoende afgekoeld mag het kippie op zwemles.
Daar de kip ongeveer 1,5 kg weegt zal ik de kip ongeveer 6-8 uur laten pekelen, afspoelen en vervolgens in de koeling laten drogen tot morgenmiddag.
Nu heb ik nog wel een vraag.
Dien ik de kip nu nog in te smeren met dry-rub voordat deze op het spit boven het vuur gaat? Of krijg je dan een over-kill aan smaak.
Ik heb al diverse zoekpogingen gedaan met google maar kan niet echt een antwoord vinden.
Alvast bedankt voor het reageren
Ik ga voor 1e kerstdag een kip op de rotisserie bereiden (naast nog een aantal andere gerechten) en heb daarvoor gekozen om de kip nat te pekelen. Ik heb hiervoor de AllBrine pekel gebruikt (groene versie) en heb zojuist 3 ons AllBrine opgelost in 3 liter water.
Dit staat nu af te koelen en indien voldoende afgekoeld mag het kippie op zwemles.

Daar de kip ongeveer 1,5 kg weegt zal ik de kip ongeveer 6-8 uur laten pekelen, afspoelen en vervolgens in de koeling laten drogen tot morgenmiddag.
Nu heb ik nog wel een vraag.
Dien ik de kip nu nog in te smeren met dry-rub voordat deze op het spit boven het vuur gaat? Of krijg je dan een over-kill aan smaak.
Ik heb al diverse zoekpogingen gedaan met google maar kan niet echt een antwoord vinden.
Alvast bedankt voor het reageren