Hi allemaal,
Binnenkort wil ik Oostenrijkse geselchtes (selchfleisch) gaan maken.
Basis is gepekeld varkensvlees, dat vervolgens gerookt wordt. Voor consumptie wordt het dan gaar gekookt.
Ik ben op zoek naar een goede manier om 2-3 uur op 50 graden te roken op de kamado. Het is niet de bedoeling het vlees te garen, dat gebeurd bij het koken.
Zijn er hier ervaringen over hoe dit aan te pakken?
Ik liep zelf te denken aan 2-3 kooltjes met een blok beuken erop, maar misschien is zo'n koud-rook spiraal met een paar kooltjes ernaast wel beter.
Suggesties welkom.
Bedankt
Binnenkort wil ik Oostenrijkse geselchtes (selchfleisch) gaan maken.
Basis is gepekeld varkensvlees, dat vervolgens gerookt wordt. Voor consumptie wordt het dan gaar gekookt.
Ik ben op zoek naar een goede manier om 2-3 uur op 50 graden te roken op de kamado. Het is niet de bedoeling het vlees te garen, dat gebeurd bij het koken.
Zijn er hier ervaringen over hoe dit aan te pakken?
Ik liep zelf te denken aan 2-3 kooltjes met een blok beuken erop, maar misschien is zo'n koud-rook spiraal met een paar kooltjes ernaast wel beter.
Suggesties welkom.
Bedankt