BasBQ
Beef en Steak

Gepekelde coquelet aan spit

 

Daniel

Stoker
Berichten
298
24 uur gepekelde coquelet daarna aan het spit 200 graden 45 minuten.
Met een mungbonen salade.
EDE003B7-C7D1-475D-AFB7-0E65C3ED3A71.jpeg
27E4D226-8931-460C-ACD5-B9359071959F.jpeg
5B795DE2-9C21-4A03-9055-9E2455B1FBF3.jpeg
5D747666-6829-4626-BA35-155ACA3345AB.jpeg
 
Ai dat is een mooi krokant velletje geworden. Spitje heb ik ook, wat heb jij voor extra spies erop? En waar heb je die vandaan?
 
Dat ziet er lekker uit


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Euhhh is dat kip? Zit er wel heel lekker uit maar ik heb nog nooit van coquelet gehoord🙈
 
Ziet er goed uit Daniel. Waar heb je ze in gepekeld?

@Lin, coquelletes ofwel haantjes zijn te samen met de poussins (piepkuikens) van Petit Duck een speciaal klein blijvend ras. Niet zoals velen denken dat dit extra jonge dieren zijn. Zijn net zo oud als een andere standaard kip.
 
Ah, dank voor de uitleg!
 
Ziet er goed uit Daniel. Waar heb je ze in gepekeld?

@Lin, coquelletes ofwel haantjes zijn te samen met de poussins (piepkuikens) van Petit Duck een speciaal klein blijvend ras. Niet zoals velen denken dat dit extra jonge dieren zijn. Zijn net zo oud als een andere standaard kip.
2 liter water 20 gr Zout 15 gr suiker en kruiden na smaak 24 uur
 
Ziet er geweldig uit Daniël. Kan bijna niet wachten op mijn spit.
 
Heerlijk die mini kipjes. Als ik weer een hele kip op de Q ga maken worden het deze :cool:
 
Ik zit ook de denken aan zo'n spit voor mijn ei, vraagje: hoe zit het met de rookontwikkeling met een kip aan het spit?
 
Terug
Bovenaan Onderaan