- Berichten
- 522
Hey Pittmasters,
Binnenkort gaan we naar Oostenrijk. Een gebied nabij de Italiaanse grens, omringd door besneeuwde bergtoppen en klaterende watervallen.
Waar het zitten in een alpenweide, omringd door besneeuwde pieken, veel weg heeft van een bezoek aan een Tibetaans klooster, waarbij het geluid van de gongen heeft plaatsgemaakt voor de mantra van de koebellen en de kruidige lucht van de weide als wierook de gedachten streelt.
Het is opvallend hoe de culturen zich hier als een barbecue rub gemixed hebben. Oostenrijkse invloeden begeleid door Italiaanse benamingen, die de nabijheid van dit land benadrukken.
Vooruitlopend op de reis en ge?nspireerd door de vermengde culturen in het zuiden van Oostenrijk is de lunch voor huize jachtfestijn volgens dit thema samengesteld. Een lunch met de rijke aroma's uit het noorden van Itali?, gecombineerd met de diepe warme smaken van het zuid Oostenrijkse land.
De bijdrage van het Oostenrijkse deel is een knoflooksoep, maar dan ??n die de basisschool heeft afgemaakt.
Namelijk op de BBQ met een dome temp van 200 gr Celsius wordt op een stukje aluminiumfolie een hele (ongepelde) knoflookknol neergelegd. Deze knol blijft een 25-30 minuten liggen om te garen. De knol mag niet verbranden of bruin worden.
Ondertussen in de dutch oven 150 gr. gesnipperde uien aanfruiten in wat boter. Daarna 800 ml runderbouillon en een mespuntje fijngesneden mesquite gerookte chipotle toevoegen en het geheel met gesloten deksel laten koken.
Als de knoflook wat is afgekoeld met een mesje de schillen verwijderen en de gegaarde knoflook teentjes in de DO leggen. Vervolgens met een staafmixer alles pureren.
Dan 500 ml slagroom toevoegen en de soep kort aan de kook brengen.
De soep met 2 eetlepels witte wijnazijn en met zout en peper op smaak brengen.
In een aparte kom 2 eidooiers met een paar lepels soep goed doorroeren. Vervolgens dit in de kokende soep met een garde doorroeren.
Soep van het vuur en opdienen met versgeraspte Parmezaanse kaas en wat verse bieslook.
Ondertussen op de BBQ een Italiaans brood gebakken, gevuld met zongedroogde tomaten en parmezaanse kaas. Het brood is direct op de pizzasteen in een 30 minuten bij 200 graden Celsius indirect gebakken.
Een smaakvolle lunch waarbij twee culturen elkaar op een plezierige manier ontmoeten.
Leg een ongepelde complete knoflookknol op een stukje aluminiumfolie op de BBQ. Laat de knoflook bij een temp van 200 graden Celsius 25-30 minuten garen. Knoflook niet bruin laten worden.
Fruit 150 gr. uien met wat boter in de DO. Voeg vervolgens 800 ml runderbouillon toe en een mespuntje fijngesneden mesquite gerookte chipotle. Laat het geheel met gesloten deksel 20 minuten koken.
Fijngesneden mesquite gerookte chipotle.
Pel de knoflookknol als deze een beetje is afgekoeld en voeg dit toe aan de soep. Pureer het geheel met de staafmixer. Voeg tevens 500 ml slagroom toe en breng kort aan de kook. Breng de soep verder op smaak met 2 eetlepels witte wijnazijn en wat zout en peper.
Voeg twee geklopte eidooiers toe aan de kokende soep. Dien de soep op met wat parmezaanse kaas en verse bieslook.
Op de BBQ indirect een Italiaans brood met zongedroogde tomaten en parmezaanse kaas. Bij 200 gr Celsius ongeveer 30 minuten bakken.
Brood klaar, soep klaar....lunchtijd
Weber pizzasteen
Eet smakelijk!!
Binnenkort gaan we naar Oostenrijk. Een gebied nabij de Italiaanse grens, omringd door besneeuwde bergtoppen en klaterende watervallen.
Waar het zitten in een alpenweide, omringd door besneeuwde pieken, veel weg heeft van een bezoek aan een Tibetaans klooster, waarbij het geluid van de gongen heeft plaatsgemaakt voor de mantra van de koebellen en de kruidige lucht van de weide als wierook de gedachten streelt.
Het is opvallend hoe de culturen zich hier als een barbecue rub gemixed hebben. Oostenrijkse invloeden begeleid door Italiaanse benamingen, die de nabijheid van dit land benadrukken.
Vooruitlopend op de reis en ge?nspireerd door de vermengde culturen in het zuiden van Oostenrijk is de lunch voor huize jachtfestijn volgens dit thema samengesteld. Een lunch met de rijke aroma's uit het noorden van Itali?, gecombineerd met de diepe warme smaken van het zuid Oostenrijkse land.
De bijdrage van het Oostenrijkse deel is een knoflooksoep, maar dan ??n die de basisschool heeft afgemaakt.
Namelijk op de BBQ met een dome temp van 200 gr Celsius wordt op een stukje aluminiumfolie een hele (ongepelde) knoflookknol neergelegd. Deze knol blijft een 25-30 minuten liggen om te garen. De knol mag niet verbranden of bruin worden.
Ondertussen in de dutch oven 150 gr. gesnipperde uien aanfruiten in wat boter. Daarna 800 ml runderbouillon en een mespuntje fijngesneden mesquite gerookte chipotle toevoegen en het geheel met gesloten deksel laten koken.
Als de knoflook wat is afgekoeld met een mesje de schillen verwijderen en de gegaarde knoflook teentjes in de DO leggen. Vervolgens met een staafmixer alles pureren.
Dan 500 ml slagroom toevoegen en de soep kort aan de kook brengen.
De soep met 2 eetlepels witte wijnazijn en met zout en peper op smaak brengen.
In een aparte kom 2 eidooiers met een paar lepels soep goed doorroeren. Vervolgens dit in de kokende soep met een garde doorroeren.
Soep van het vuur en opdienen met versgeraspte Parmezaanse kaas en wat verse bieslook.
Ondertussen op de BBQ een Italiaans brood gebakken, gevuld met zongedroogde tomaten en parmezaanse kaas. Het brood is direct op de pizzasteen in een 30 minuten bij 200 graden Celsius indirect gebakken.
Een smaakvolle lunch waarbij twee culturen elkaar op een plezierige manier ontmoeten.
Leg een ongepelde complete knoflookknol op een stukje aluminiumfolie op de BBQ. Laat de knoflook bij een temp van 200 graden Celsius 25-30 minuten garen. Knoflook niet bruin laten worden.

Fruit 150 gr. uien met wat boter in de DO. Voeg vervolgens 800 ml runderbouillon toe en een mespuntje fijngesneden mesquite gerookte chipotle. Laat het geheel met gesloten deksel 20 minuten koken.

Fijngesneden mesquite gerookte chipotle.

Pel de knoflookknol als deze een beetje is afgekoeld en voeg dit toe aan de soep. Pureer het geheel met de staafmixer. Voeg tevens 500 ml slagroom toe en breng kort aan de kook. Breng de soep verder op smaak met 2 eetlepels witte wijnazijn en wat zout en peper.

Voeg twee geklopte eidooiers toe aan de kokende soep. Dien de soep op met wat parmezaanse kaas en verse bieslook.

Op de BBQ indirect een Italiaans brood met zongedroogde tomaten en parmezaanse kaas. Bij 200 gr Celsius ongeveer 30 minuten bakken.

Brood klaar, soep klaar....lunchtijd

Weber pizzasteen

Eet smakelijk!!
