- Berichten
- 949
het plan was een mooie lamsrack te maken, maar de slager had alleen nog een paar hele kleine lamskoteletjes liggen. toen ik daar heel zielig naar keek wist de beste man nog wel een alternatief, er hing nog een mals geitje in de koelcel, en ja, die hebben ook ribben. hupsakee onder de lintzaag en zo had ik twee stukken geitjesrack gekocht.
omdat geit en lam vergelijkbare smaken hebben, heb ik een recept van gordon ramsay voor lamsrack gebruikt voor de bereiding, alleen dan natuurlijk niet in de pan en oven maar op de barbecue. eerst aanbraden en goed bruinen, dan inkwasten met wat mosterd, door de kruidenkorst wentelen en indirect op de barbecue afmaken tot ze mooi rose zijn.
de kruidenkorst was mooi groen, maar niet zo erwtjes groen als bij gordon. ik denk dat hij een soort hypergoede snijmachine heeft waardoor de kruiden fijner gemalen worden.
omdat geit en lam vergelijkbare smaken hebben, heb ik een recept van gordon ramsay voor lamsrack gebruikt voor de bereiding, alleen dan natuurlijk niet in de pan en oven maar op de barbecue. eerst aanbraden en goed bruinen, dan inkwasten met wat mosterd, door de kruidenkorst wentelen en indirect op de barbecue afmaken tot ze mooi rose zijn.
de kruidenkorst was mooi groen, maar niet zo erwtjes groen als bij gordon. ik denk dat hij een soort hypergoede snijmachine heeft waardoor de kruiden fijner gemalen worden.

