BasBQ
Beef en Steak

Gehaktbrood

 
 

BasB

Kooltjesharker
Berichten
164
Vandaag heb ik gehaktbrood met boerenkool gemaakt.

Rond 13.00 uur ben ik begonnen met de voorbereidingen.
Een rode ui, een teentje knoflook en een paar champignons gebakken in de pan met wat boter.
Vervolgens dit gemengd met 1kg half-om-half gehakt, paneermeel, een eitje en gehakt kruiden van Verstegen.
Het geheel heb ik omwikkeld met spek en weggezet in een bakblik in de koelkast, om op te stijven.

Om 15.15 de barbecue klaargemaakt om deze naar een temperatuur van 150 graden te brengen.
Rond 15.45 heb ik het vlees erop gelegd om het omstreeks 17.00 uur eraf te halen (kern temperatuur 70 graden)
Tussendoor heb ik de boerenkool gemaakt, met wat spekjes, nootmuskaat, boter en melk.

Het was wederom erg lekker, was hooguit wat zout, dus de volgende keer iets minder kruiden.

Bedankt voor het lezen!
94148e3ff95cc28aaca7cc1920df6a6a.jpg
a36d7d24f54265d411fad2e149b48896.jpg
7b975887ce8dd7e9e99405acfde968f8.jpg
7fc47ccaa2fb18bc4b789b19d477102f.jpg
6a16aa6eb2c28921bdf5d152c9d7b15b.jpg
9a15e2d3b2cfb7e6fca3e9a0844d7782.jpg
f50f3c91e1a7fb0548577fb03af5a714.jpg


Verstuurd vanaf mijn KB2003 met Tapatalk
 
Doorschuiven....heerlijk.

Tipje, gehakt op een alu schaalje met gaten boven een lekbak bereiden. Loo0t vet weg en wordt het onderste deel ook gegrild.
 
  • Leuk
Waarderingen: BasB
Doorschuiven....heerlijk.

Tipje, gehakt op een alu schaalje met gaten boven een lekbak bereiden. Loo0t vet weg en wordt het onderste deel ook gegrild.
Bedankt voor de tip, ga ik de volgende keer proberen

Verstuurd vanaf mijn KB2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan