- Berichten
- 26
Beste mede bbq-ers,
Na niet al te lang twijfelen, vriendin redelijk rap kunnen overtuigen om een nieuwe bbq te mogen kopen.
Na veel lezen op dit forum, gekozen voor The Bastard urban large model 2021.
Wat een beest! Zondag Cote a los klaar gemaakt en maandag 3-2-1 ribs.
Wat ik tot nu toe top vind:
- hoe stabiel de temperatuur blijft.
- hoe zuinig hij wel niet is in verbruik kolen.
- kolenmand die na het afkoelen uitgeschut kan worden in de ashlifter. Qua opkuiswerk dus redelijk weinig werk aan.
Enige vraag die ik voor de moment heb is, wat is een acceptabele tijd voor het doven van het vuur. Toen ik na een 3-tal uur alles dicht gedaan (zowel onderste schuif als top vent waren dicht) had en eens keek naar men kolen, zag ik nog steeds wat rood gloeiende kolen en was de temperatuur in de dome nog 70-80°C. Is dit acceptabel?
Vriendelijke groet,
Cool
Na niet al te lang twijfelen, vriendin redelijk rap kunnen overtuigen om een nieuwe bbq te mogen kopen.
Na veel lezen op dit forum, gekozen voor The Bastard urban large model 2021.
Wat een beest! Zondag Cote a los klaar gemaakt en maandag 3-2-1 ribs.
Wat ik tot nu toe top vind:
- hoe stabiel de temperatuur blijft.
- hoe zuinig hij wel niet is in verbruik kolen.
- kolenmand die na het afkoelen uitgeschut kan worden in de ashlifter. Qua opkuiswerk dus redelijk weinig werk aan.
Enige vraag die ik voor de moment heb is, wat is een acceptabele tijd voor het doven van het vuur. Toen ik na een 3-tal uur alles dicht gedaan (zowel onderste schuif als top vent waren dicht) had en eens keek naar men kolen, zag ik nog steeds wat rood gloeiende kolen en was de temperatuur in de dome nog 70-80°C. Is dit acceptabel?
Vriendelijke groet,
Cool