- Berichten
- 289
Vandaag een gegrilde salade gemaakt waarbij echt alles van de Q komt. Dit recept had ik van Ralph de Kok en omdat het woord salade er in voor kwam vond mijn vrouw het ook een goed idee.
Eerst de kippendijen lekker in een rub met 1 eelt paprikapoeder,1 eetl zout, 1 eetl knoflookpoeder
1 eetl bruine suiker, 0.5 eetl uienpoeder, 0.5 eetl tijm 0.5 eetl geraspte limoenschil,1 tl chiliflakes, 0.5 tl cayennepeper en 0.5 tl komijnpoeder. Dit samen met wat olijfolie ff laten marineren. De reuzen garnalen pellen en in een marinade van 125 me gembersiroop en wat olijfoli. Daarbij nog 2 Spaanse pepers in ringetjes en 4 tenen knoflook. Eerst had ik de avocado gegrild en in blokjes gesneden. Daarna de kip direct en de mango indirect gegrild. De mango in blokjes gesneden en de kip ook in reepjes. Daarna van een half Turks brood in stukken van 1 cm gesneden en met olijfolie en Fleur de selle gegrild tot het knapperig was. Hiervan croutons gesneden. (Nog niet bij de rest doen) Daarna de little gems gegrild. Na het grillen het hart weggesneden en de sla bij de rest. De garnalen op een spies gespietst en deze kort boven direct vuur gaar gegrild. Daarna hup bij de sla. Dan lekker husselen en als dressing zoete chilisaus gebruikt Als laatste de croutons er bij. Eet smakelij.
Eerst de kippendijen lekker in een rub met 1 eelt paprikapoeder,1 eetl zout, 1 eetl knoflookpoeder
1 eetl bruine suiker, 0.5 eetl uienpoeder, 0.5 eetl tijm 0.5 eetl geraspte limoenschil,1 tl chiliflakes, 0.5 tl cayennepeper en 0.5 tl komijnpoeder. Dit samen met wat olijfolie ff laten marineren. De reuzen garnalen pellen en in een marinade van 125 me gembersiroop en wat olijfoli. Daarbij nog 2 Spaanse pepers in ringetjes en 4 tenen knoflook. Eerst had ik de avocado gegrild en in blokjes gesneden. Daarna de kip direct en de mango indirect gegrild. De mango in blokjes gesneden en de kip ook in reepjes. Daarna van een half Turks brood in stukken van 1 cm gesneden en met olijfolie en Fleur de selle gegrild tot het knapperig was. Hiervan croutons gesneden. (Nog niet bij de rest doen) Daarna de little gems gegrild. Na het grillen het hart weggesneden en de sla bij de rest. De garnalen op een spies gespietst en deze kort boven direct vuur gaar gegrild. Daarna hup bij de sla. Dan lekker husselen en als dressing zoete chilisaus gebruikt Als laatste de croutons er bij. Eet smakelij.