- Berichten
- 688
Hallo BBQ-Fanaten,
Afgelopen vrijdag voor het eerst gegrilde Mergpijpjes gehad als voorafje en ik en mijn vriendin waren verrast hoe lekker dat is. Ik heb ze een keer bij B&S besteld om eens te proberen, echt super lekker met een geroosterde boterham. Ik had er een peterseliemengsel op gedaan en toen ongeveer 15 minuten op indirect bij een temperatuur van 200-230 gr. Het is klaar als het merg lekker gesmolten is.
Daarna 2 heerlijke malse entrecote's gemaakt die ik bij onze keurslager heb gehaald. Beetje olijfolie, peper en zout en ik heb de reverse sear methode gebruikt. Eerst garen tot 47 gr en daarna afgrillen op direct voor het ruitjespatroon. Vervolgens even laten rusten en dan aansnijden, heerlijk....
Hieronder wat foto's:
En dan nu de entrecote:
Bedankt voor het kijken!!
Afgelopen vrijdag voor het eerst gegrilde Mergpijpjes gehad als voorafje en ik en mijn vriendin waren verrast hoe lekker dat is. Ik heb ze een keer bij B&S besteld om eens te proberen, echt super lekker met een geroosterde boterham. Ik had er een peterseliemengsel op gedaan en toen ongeveer 15 minuten op indirect bij een temperatuur van 200-230 gr. Het is klaar als het merg lekker gesmolten is.
Daarna 2 heerlijke malse entrecote's gemaakt die ik bij onze keurslager heb gehaald. Beetje olijfolie, peper en zout en ik heb de reverse sear methode gebruikt. Eerst garen tot 47 gr en daarna afgrillen op direct voor het ruitjespatroon. Vervolgens even laten rusten en dan aansnijden, heerlijk....
Hieronder wat foto's:




En dan nu de entrecote:



Bedankt voor het kijken!!