- Berichten
- 289
Na een weekje op vakantie te zijn geweest naar de zon bleek terug in Nederland dat we het mooie weer blijkbaar hadden meegenomen. Lekker weer om de Q aan te steken. Het mocht echter niet te vet zijn dus werd het een gegrilde kip/garnalensalade.
Reuzengarnalen gepeld en gemarineerd in gembersiroop, olijfolie, 2 rode pepers en 4 tenen knoflook En 3 uur laten staan.
Daarna mijn kamado aangestoken. Gietijzeren rooster er op met een halve platesetter er onder.
Kippendijen met je favoriete rub ingerubt. Mango gesneden en garnalen op een spies gedaan. (Makkelijker met draaien) Een half Turks brood in repen gesneden en ingesmeerd met olijfolie en gezouten met Fleur de Selle.
Eerst de kip direct en de mango indirect gegrild. Na direct grillen de kip op indirecte gedeelte gelegd. Garnalenspiezen 1,5 minuut per kant gegrild. Mango kan er af.
De mango alsmede 2 avocado’s in blokjes gesneden en in een saladekom gedaan.
Turks brood kan op de bbq.
Kip en garnalen kunnen van de bbq. Garnalen kunnen ook in de kom. Kip in reepjes gesneden en ook in de kom gedaan.
Het gerecht is eigenlijk met gegrilde little gem’s echter deze waren niet meer te koop bij de supermarkt dus gebruikte ik maar ijsbergsla. Dit ook in de kom gedaan. Ondertussen was mijn Turks brood krokant en dit van de Q gehaald en in croutons gesneden en ook in de kom gedaan. Als dressing een sweet chilisaus gebruikt.
ff lekker husselen en eten maar. Lekker de (na)zomer op je bordje. Heerlijk,
Reuzengarnalen gepeld en gemarineerd in gembersiroop, olijfolie, 2 rode pepers en 4 tenen knoflook En 3 uur laten staan.
Daarna mijn kamado aangestoken. Gietijzeren rooster er op met een halve platesetter er onder.
Kippendijen met je favoriete rub ingerubt. Mango gesneden en garnalen op een spies gedaan. (Makkelijker met draaien) Een half Turks brood in repen gesneden en ingesmeerd met olijfolie en gezouten met Fleur de Selle.
Eerst de kip direct en de mango indirect gegrild. Na direct grillen de kip op indirecte gedeelte gelegd. Garnalenspiezen 1,5 minuut per kant gegrild. Mango kan er af.
De mango alsmede 2 avocado’s in blokjes gesneden en in een saladekom gedaan.
Turks brood kan op de bbq.
Kip en garnalen kunnen van de bbq. Garnalen kunnen ook in de kom. Kip in reepjes gesneden en ook in de kom gedaan.
Het gerecht is eigenlijk met gegrilde little gem’s echter deze waren niet meer te koop bij de supermarkt dus gebruikte ik maar ijsbergsla. Dit ook in de kom gedaan. Ondertussen was mijn Turks brood krokant en dit van de Q gehaald en in croutons gesneden en ook in de kom gedaan. Als dressing een sweet chilisaus gebruikt.
ff lekker husselen en eten maar. Lekker de (na)zomer op je bordje. Heerlijk,