- Berichten
- 2.562
Ursula was gerespireerd geraakt door de gegrilde donuts uit het boek Smokey Goodness van Jord Althuizen, Blz: 216
Ze is hier mee aan de slag gegaan en hier een eigen twist aan gegeven.
Grill de open gesneden donut en het schijfje appel op heet vuur en leg deze aan de kant.
Bak de bacon goed crispy en laat deze af koelen en hak deze fijn samen met de pecannoten.
De karamel saus is 1 op 1 uit het boek overgenomen.
1 blikje 397 g gecondenseerde melk (Friese flag)
4 el ahorn siroop
1 verse espresso
De gecondenseerde melk laat je 3 uur lang zachtjes koken dit wordt dan vanzelf karamel hierna voeg je de ahorn siroop en de espresso toe. (Let op met openen wacht minstens 10 min en doe dit onder een handdoek of zo de karamel is loei heet.)
Voor de creme hebben we de volgende ingredi?nten gebruikt.
Meng alles bij elkaar en klop dit goed door.
250 g mascarpone
1tl kaneel
1tl vanille
1 snufje kruidnagel
1 el Strohrum 80%
2 el ahorn siroop.
Leg nu een onderkant van de donut klaar, spuit met een spuitzak de cr?me er op en leg hier de gegrilde appel op, nu de bovenkant er op en drizzel de karamel er overheen.
En als laatste strooi wat mengsel van bacon en pecannoten er over heen.

Bron foto: Ceriel.
Bron foto: Kees Duin
Ze is hier mee aan de slag gegaan en hier een eigen twist aan gegeven.
Grill de open gesneden donut en het schijfje appel op heet vuur en leg deze aan de kant.
Bak de bacon goed crispy en laat deze af koelen en hak deze fijn samen met de pecannoten.
De karamel saus is 1 op 1 uit het boek overgenomen.
1 blikje 397 g gecondenseerde melk (Friese flag)
4 el ahorn siroop
1 verse espresso
De gecondenseerde melk laat je 3 uur lang zachtjes koken dit wordt dan vanzelf karamel hierna voeg je de ahorn siroop en de espresso toe. (Let op met openen wacht minstens 10 min en doe dit onder een handdoek of zo de karamel is loei heet.)
Voor de creme hebben we de volgende ingredi?nten gebruikt.
Meng alles bij elkaar en klop dit goed door.
250 g mascarpone
1tl kaneel
1tl vanille
1 snufje kruidnagel
1 el Strohrum 80%
2 el ahorn siroop.
Leg nu een onderkant van de donut klaar, spuit met een spuitzak de cr?me er op en leg hier de gegrilde appel op, nu de bovenkant er op en drizzel de karamel er overheen.
En als laatste strooi wat mengsel van bacon en pecannoten er over heen.

Bron foto: Ceriel.

Bron foto: Kees Duin