- Berichten
- 217

Ingredienten:
3 tbsp. extra-virgin olijf olie
2 tbsp. yuzu juice*
1 tbsp. minced lente ui (witte gedeelte)
1 tbsp. red yuzu kosho**
2 tsp. soy saus
6 grote verse Cocquiles
1 tbsp. minced flat-leaf parsley leaves
Kosher/Zee zout
Bovenstaande in een kommetje mixen, gebruik 1/3 als marinade voor de Cocquiles ongeveer een uurtje in de koelkast. De Cocquiles om en om garen op de bbq, 2x 2 min is over het algemeen wel goed. De Cocquiles uitserveren op een voorverwarmd bordje, ik heb bij laaste keer omdraaien 2 bordjes op het indirecte gedeelte gezet, beetje de rest van de saus erover.



* Yuzu lastig te krijgen, te koop bij de toko in den Haag
**Red yuzu kosho is nog lastiger te verkrijgen als Yuzu, had ook niet in huis. Ik heb het nu opgelost door wat extra yuzu en een pepertje er door, is nog een puntje tot verbetering.
Originele recept:
http://www.saveur.com/article/Recipes/Saveur-100-2011-Grilled-Scallops-with-Yuzu-Kosho-Vinaigrette