- Berichten
- 759
Gisteren zag ik bij de groenteboer een bloemkool liggen en dacht daar heb ik laatst een filmpje over gezien.
Even gezocht en mijn grote voorbeeld Ralph de Kok had er idd een item over gemaakt.
Bloemkool in een zelfgemaakte kruidenboter in de DO.
Ingegredienten:
1 bloemkool
150 gr. Boter
handvol peterselieblaadjes, gehakt
2 á 3 salieblaadjes,gehakt
1 teen knoflook, geperst
1 el. Ketchup
1 tl. Kerriepoeder
½ el. Maggi
1 tl kurkuma
Zout en peper naar smaak
350 gr kip(dij)filet
Mediterraanse rub van @NasQ
Dit alles door elkaar mengen, en lekker over de bloemkool kliederen. In de DO en op de kamado die indirect op 180 graden stond.
de boter smelt er heelijk doorheen en loopt in de DO. met een kwastje om de 10 minuten de gesmolten boter over de bloemkool laten druipen.
Ik had nog wat kipfilet liggen die eigenlijk op moest, die snel gesneden en in de mediterraanse rub van @NasQ gezet. Na 3 kwartier deze stukken kip in de DO erbij gegooid zodat deze heerlijk in de kruidenboter konden meegaren.
Na ongeveer 75 minuten was de bloemkool redelijk gaar. (volgende keer zou ik de bloemkool misschien even 10 minuten voorkoken en af laten koelen en dan pas de boter erop)
(Alles op een bord gekwakt want de kwallificatie begon) Bloemkool was net gaar, heerlijk van smaak en de combinatie met de kip was echt heerlijk. Zeer zeker voor herhaling vatbaar!
Even gezocht en mijn grote voorbeeld Ralph de Kok had er idd een item over gemaakt.
Bloemkool in een zelfgemaakte kruidenboter in de DO.
Ingegredienten:
1 bloemkool
150 gr. Boter
handvol peterselieblaadjes, gehakt
2 á 3 salieblaadjes,gehakt
1 teen knoflook, geperst
1 el. Ketchup
1 tl. Kerriepoeder
½ el. Maggi
1 tl kurkuma
Zout en peper naar smaak
350 gr kip(dij)filet
Mediterraanse rub van @NasQ
Dit alles door elkaar mengen, en lekker over de bloemkool kliederen. In de DO en op de kamado die indirect op 180 graden stond.
de boter smelt er heelijk doorheen en loopt in de DO. met een kwastje om de 10 minuten de gesmolten boter over de bloemkool laten druipen.
Ik had nog wat kipfilet liggen die eigenlijk op moest, die snel gesneden en in de mediterraanse rub van @NasQ gezet. Na 3 kwartier deze stukken kip in de DO erbij gegooid zodat deze heerlijk in de kruidenboter konden meegaren.
Na ongeveer 75 minuten was de bloemkool redelijk gaar. (volgende keer zou ik de bloemkool misschien even 10 minuten voorkoken en af laten koelen en dan pas de boter erop)
(Alles op een bord gekwakt want de kwallificatie begon) Bloemkool was net gaar, heerlijk van smaak en de combinatie met de kip was echt heerlijk. Zeer zeker voor herhaling vatbaar!