- Berichten
- 20.961

Dit is ??n van de recepten van de zomer bbq cursus bij Reitse Spanninga 2010, restaurant 't Plein te Joure, Weber Grill Academy.
Ingredi?nten:
- 1 verse ananas
- ? pakje geklaarde roomboter (gesmolten boter zonder water)
- 6 eiwitten
- 200 gram poedersuiker
- vanille ijsbollen op een klein bodempje van cake
- vetvrije beslagkom en garde
Ananas Grillen:
Een rijpe ananas kan je herkennen wanneer je de binnenste kuif blaadjes gemakkelijk kan verwijderen.
Schil de ananas met een kartelmes en snijd royale plakken van 2 cm. Met een ananas schiller krijg je te dunne plakken, deze verbranden bij het grillen.
Verwijder met een steker het hart van de ananas.
Smeer de ananas in met geklaarde boter. Gril een ruitmotief op de ananas aan 1 zijde op de directe manier. Laat de ananas afkoelen.
Geklaarde boter:
Dit is boter welke langzaam is gesmolten en daarna 10 minuten heeft gestaan.
Het vet drijft bovenop het water (dit zit in de boter). Schep dit vet eraf en je hebt geklaarde boter welke puur van smaak is.
Vetvrij maken:
Doe 3 eetlepels keukenzout in de beslagkom en halveer een citroen.
Knijp de citroen uit in de beslagkom en ga met een halve citroen de gehele beslagkom schuren. Ook de garde van de mixer hiermee schuren (ontvetten).
Spoel met heet water de beslagkom goed schoon en laat ze uitlekken op een theedoek.
Niet afdrogen anders wordt het weer vet!
Eiwitten opkloppen:
Klop met een mixer de eiwitten los en voeg de suiker toe. Laat de mixer net zolang draaien totdat er pieken eiwit ontstaan.
De eiwitten zijn pas goed wanneer je het ondersteboven kunt houden en het eiwit mag er niet uit vallen!
Dessert afmaken:
Leg op de koude ananas het bolletje ijs met cake.
Doe over het ijs het geslagen eiwit.

Foto by Spiffs
Brandt met behulp van een brander het eiwit goudbruin.
Serveren met ananas saus en pistache gruis.