BasBQ
Beef en Steak

Gegrilde ananas Vesuvienne (zomercursus Reitse 2010)

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.006
P1090213.jpg


Dit is ??n van de recepten van de zomer bbq cursus bij Reitse Spanninga 2010, restaurant 't Plein te Joure, Weber Grill Academy.

Ingredi?nten:

- 1 verse ananas
- ? pakje geklaarde roomboter (gesmolten boter zonder water)
- 6 eiwitten
- 200 gram poedersuiker
- vanille ijsbollen op een klein bodempje van cake
- vetvrije beslagkom en garde

Ananas Grillen:

Een rijpe ananas kan je herkennen wanneer je de binnenste kuif blaadjes gemakkelijk kan verwijderen.
Schil de ananas met een kartelmes en snijd royale plakken van 2 cm. Met een ananas schiller krijg je te dunne plakken, deze verbranden bij het grillen.

Verwijder met een steker het hart van de ananas.
Smeer de ananas in met geklaarde boter. Gril een ruitmotief op de ananas aan 1 zijde op de directe manier. Laat de ananas afkoelen.

Geklaarde boter:

Dit is boter welke langzaam is gesmolten en daarna 10 minuten heeft gestaan.
Het vet drijft bovenop het water (dit zit in de boter). Schep dit vet eraf en je hebt geklaarde boter welke puur van smaak is.

Vetvrij maken:

Doe 3 eetlepels keukenzout in de beslagkom en halveer een citroen.
Knijp de citroen uit in de beslagkom en ga met een halve citroen de gehele beslagkom schuren. Ook de garde van de mixer hiermee schuren (ontvetten).
Spoel met heet water de beslagkom goed schoon en laat ze uitlekken op een theedoek.
Niet afdrogen anders wordt het weer vet!

Eiwitten opkloppen:

Klop met een mixer de eiwitten los en voeg de suiker toe. Laat de mixer net zolang draaien totdat er pieken eiwit ontstaan.
De eiwitten zijn pas goed wanneer je het ondersteboven kunt houden en het eiwit mag er niet uit vallen!

Dessert afmaken:

Leg op de koude ananas het bolletje ijs met cake.
Doe over het ijs het geslagen eiwit.

att35098.jpg


Foto by Spiffs

Brandt met behulp van een brander het eiwit goudbruin.

Serveren met ananas saus en pistache gruis.


 
Mooi recept. Maar van geklaarde boter schep ik altijd het gestolde eiwit af en dat gooi je weg. En dan afgieten en bezinksel achterlaten. Volgens mij schep je niet het vet eraf, of dit is een andere methode.
 
Het is dezelfde methode, maar weet zelf ook niet precies wat in het goedje zit wat je eraf schept.
 
Heb het nog even opgezocht.
- Vocht verdampt door verwarmen
- Gestold eiwit eraf scheppen.
- Bezinksel zijn zouten en caseïne.
 
 
Kijk ik wou al een tijdje de omelet vesuvius op kleinere schaal gaan proberen maar dit recept is um helemaal, thanks for sharing :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan