Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Gisteren een 2 stuken van 400 gr runderhaas / lomo op de kamado low and slow klaar gemaakt op 150 graden, met kern temp 40 graden eraf gehaald en daarna de kamado verwarmt tot 300 graden om te grillen op een gietijzer rooster. Grill strepen komen er wel alleen de grill smaak of lekkere korst komt er niet. Wat doe ik fout?
Inderdaad direct boven de kolen, ik denk dat de smaak die je zoekt wordt veroorzaakt door het vet wat op de kolen valt, verdampt en tegen je vlees aan komt als rook.
Misschien nog een fotootje, om te oordelen of ze misschien nog wat langer mochten liggen of juist heter?
Grillen van een steak oid gaat het beste als er geen vlees sappen of vocht op je stukje vlees zit. Dat moet dan eerst verdampen voordat je gaat grillen. Volgende keer even voorzichtig de sappen weg deppen met keukenpapier. Daarna eventueel insmeren met een heel klein beetje gesmolten boter of croma en dan grillen.
Ook is het verstandig om niet alleen naar de domme thermometer te kijken maar ook checken of je gril echt heet is. Geef het even de tijd om heet te worden. Je kunt het checken door een stukje getrimd vlees te pakken oid en dat tegen de gril te houden. Als het flink sist ben je in zaken.
En zo als SandyMan al zij, pse een foto er bij. Vinden we leuk om te zien en kunnen we de situatie beter inschatten.
PAK's (polycyclische aromatische koolwaterstoffen) is de benaming voor wat de typische BBQ grillsmaak geeft, teveel is niet goed voor je, maar dan is het al oneetbaar. Het geeft die heerlijke grillsmaak teveel maakt het vlees bitter, maar ook de Maillard reactie doet daar natuurlik aan mee.
Iedereen is gek van grill marks, vergeet niet dat zo'n grillstreep de maillard reactie is en dat daar die heerlijke roostersmaak aan zit.
Waarom niet het hele vlees mooi bruin korsten in plaats van een paar lullige streepjes
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.