Ik heb de bacon in de pekel en ik had nog zuur van mijn project van vorige week, maar wat zouden we vandaag eigenlijk eten. Het
werden geconfijte eendenbouten. Een favoriet bij ons thuis, en ook een goede als je sjieke lui op bezoek hebt. Je kunt dan duidelijk maken
dat je niet helemaal van de straat bent, ook al woon je in een Vogelaarwijk en rook je vlees op je balkon. Hoe dan ook, de eendenbouten heb
ik 12 uur van tevoren gezout, en eraan toegevoegd een blaadje laurier, een paar teentjes knoflook, drie takjes thijm, een paar jeneverbessen en flink
wat peper.
Na 12 uur in de koelkast heb ik de bouten afgespoeld en afgedept. De volgende stap is mijn goedkope variant, ik kook het namelijk in zonnebloemolie in plaats van eendenvet. Wat mij betreft werkt dat even goed, je kan er ook kruiden aan toevoegen en je olie krijg ook nog eens een eendenvet smaak. Dit keer heb ik het gekookt in
een slow cooker, maar het kan ook in een pan op het laagste gaspit of in de oven op een lage stand. Belangrijk is dat de temperatuur niet lang boven de
90 graden komt. Je kookt het totdat het vlees los komt van het bot, normaal is dat 2 a 3 uur. Als je het daarna wilt grillen, dan is het handig als het vlees niet
helemaal stukvalt. Wij hebben het daarna gegrild op de bbq, helaas geen foto van gemaakt, maar het was geweldig.
werden geconfijte eendenbouten. Een favoriet bij ons thuis, en ook een goede als je sjieke lui op bezoek hebt. Je kunt dan duidelijk maken
dat je niet helemaal van de straat bent, ook al woon je in een Vogelaarwijk en rook je vlees op je balkon. Hoe dan ook, de eendenbouten heb
ik 12 uur van tevoren gezout, en eraan toegevoegd een blaadje laurier, een paar teentjes knoflook, drie takjes thijm, een paar jeneverbessen en flink
wat peper.
Na 12 uur in de koelkast heb ik de bouten afgespoeld en afgedept. De volgende stap is mijn goedkope variant, ik kook het namelijk in zonnebloemolie in plaats van eendenvet. Wat mij betreft werkt dat even goed, je kan er ook kruiden aan toevoegen en je olie krijg ook nog eens een eendenvet smaak. Dit keer heb ik het gekookt in
een slow cooker, maar het kan ook in een pan op het laagste gaspit of in de oven op een lage stand. Belangrijk is dat de temperatuur niet lang boven de
90 graden komt. Je kookt het totdat het vlees los komt van het bot, normaal is dat 2 a 3 uur. Als je het daarna wilt grillen, dan is het handig als het vlees niet
helemaal stukvalt. Wij hebben het daarna gegrild op de bbq, helaas geen foto van gemaakt, maar het was geweldig.


