BasBQ
Beef en Steak

Gebruik kamado

 
 
 

chefkok18

Kooltjesharker
Berichten
142
Vraagje,

Ik heb wel eens gelezen en gehoord dat je een kamado de eerste 3 keer niet te heet moet laten worden omdat het keramiek nog moet wennen? Nu heb ik ondertussen 3 x mijn nieuwe kamado aan gehad op een temp tussen de 120 en 180 graden. Dit voor onderanderen pulled porc dus hij heeft wel al redelijk wat uren aan gestaan.

De vraag is dus eigenlijk kan ik hem met een gerust hard eens flink opstoken om pizza's te gaan proberen of bijvoorbeeld een mooi stuk vlees te grillen?
 
Geen probleem , wel je pizzasteen mee laten opwarmen
 
Dat verhaal heb ik ook wel eens gehoord, al is dat destijds bij mij nooit verteld. Ging prima trouwens.
Daarnaast wordt het keramiek gebakken op hoge temperatuur, ik betwijfel wat de toegevoegde waarde daarna is van het langzaam verwarmen, maar dat ben ik. Doe vooral wat de fabrikant aanraadt, die zorgt immers voor de garantie ;)

Zoals avr ook zegt, de.pizzasteen meteen mee verwarmen en dan komt het vast goed. Veel plezier!
 
Terug
Bovenaan Onderaan